Asterix a Obelix: Říše středu

55%
Asterix a Obelix: Říše středu
Píše se rok 50 př. n. l. Proradný princ Deng Tsin Ruin právě nechal uvěznit čínskou císařovnu. Jeho jedinou touhou je ovládnutí říše. Princezna Sass-Yi prchá do Galie, kde požádá o pomoc udatné válečníky, Asterixe a Obelixe, kteří jsou díky svému kouzelnému lektvaru obdařeni nadlidskou silou. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… Režii pátého dobrodružství dvou nezdolných Galů dostal na starost Guillaume Canet, který se současně ujal i role Asterixe. Jeho nemotorného přítele Obelixe tentokrát ztvárnil Gilles Lellouche.



Recenze: Asterix a Obelix: Říše středu

Kinobox.cz
20%

Nechci nijak snižovat to, že bylo do Říše středu napumpováno hodně tvůrčí energie. Ale výsledek prakticky ve všech ohledech nefunguje a je téměř útrpné, minimálně z pozice fanouška předlohy, se na něj dívat. Pro koho má tenhle film smysl? Maximálně pro toho, kdo nemá s Asterixem a Obelixem vůbec žádné zkušenosti. Kdokoli jiný si bude zoufat.


JaraSlama
JaraSlama
1 966 bodů
2
Již pátý hraný díl známé série, která nás dokázala někdy překvapit, ale přesto šlo stále jen o příjemnou průměrnou jednohubku. Bohužel toto pokračování potápí celou sérii a jde o možná nejhorší díl. Postavy zde projdou nulovým vývojem, známá hudba je dodána na sílu a jediný nápad kromě vtipných jmen to nemá. Velké zklamání přestože jsem čekal maximálně průměrnou záležitost.
ondy9
ondy9
1 449 bodů
5
Potenciál na kvalitní návrat oblíbené série velký, ale výsledek stojí za nic. Vyprávění mezi probíhajícím příběhem bylo otravné a vtipnost a energie předchozích dílů vyprchaly, stejně jako účinek kouzelného lektvaru. To jediné co je ještě pořád skutečně vtipné jsou jména, jako v každém AaO filmu. Scénář se snaží být zbytečně moc vtipný, a až na výjimky se mu to vůbec nedaří. Výskyt nesrovnalostí typu "Falbala žárlí na Obelixe a Na Ban Čim, přestože ho nikdy skutečně nemilovala a měla manžela", nebo "Obelix spadnul do lektvaru jako kluk místo mimina" tomu taky nepomohl. Musím však pozdvihnout krásné lokace, ve kterých jde vidět vysoký čínský rozpočet, pěkné kostýmy + vizuál a efekty, a občas i ty hlášky. Konec podivný a líný stejně jako většina filmu, který sice v pohodě shlédnete, ale rozhodně ne víc jak jednou 🧪 55%


Dodatečné informace

Původní název:
Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu (více)
  • Francie Asterix a Obelix: Říše středu
  • Francie Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu
  • Francie Asterix és Obelix: A középső birodalom
  • Francie Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa
  • Francie Asterix & Obelix - I dragens rige
  • Francie Astérix & Obélix: O Império do Meio
  • Francie Astérix & Obélix: The Middle Kingdom
  • Francie Asterix und Obelix - Das Reich der Mitte
  • Francie Ástríkur og Steinríkur: Miðríkið
  • Francie Астерикс и Обеликс: Поднебесная
Premiéra v ČR:
2. 2. 2023
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie
Přístupnost:
1+
Rozpočet:
72 mil. USD
Čeština:
Asterix a Obelix: Říše středu je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Asterix a Obelix: Říše středu


Podobné


Powered byJustWatch