Asterix a Obelix: Říše středu

55%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
JaraSlama
JaraSlama
1 965 bodů
2
Již pátý hraný díl známé série, která nás dokázala někdy překvapit, ale přesto šlo stále jen o příjemnou průměrnou jednohubku. Bohužel toto pokračování potápí celou sérii a jde o možná nejhorší díl. Postavy zde projdou nulovým vývojem, známá hudba je dodána na sílu a jediný nápad kromě vtipných jmen to nemá. Velké zklamání přestože jsem čekal maximálně průměrnou záležitost.
ondy9
ondy9
1 447 bodů
5
Potenciál na kvalitní návrat oblíbené série velký, ale výsledek stojí za nic. Vyprávění mezi probíhajícím příběhem bylo otravné a vtipnost a energie předchozích dílů vyprchaly, stejně jako účinek kouzelného lektvaru. To jediné co je ještě pořád skutečně vtipné jsou jména, jako v každém AaO filmu. Scénář se snaží být zbytečně moc vtipný, a až na výjimky se mu to vůbec nedaří. Výskyt nesrovnalostí typu "Falbala žárlí na Obelixe a Na Ban Čim, přestože ho nikdy skutečně nemilovala a měla manžela", nebo "Obelix spadnul do lektvaru jako kluk místo mimina" tomu taky nepomohl. Musím však pozdvihnout krásné lokace, ve kterých jde vidět vysoký čínský rozpočet, pěkné kostýmy + vizuál a efekty, a občas i ty hlášky. Konec podivný a líný stejně jako většina filmu, který sice v pohodě shlédnete, ale rozhodně ne víc jak jednou 🧪 55%
Milena107
729 bodů
6.5
Tento film možná nejde pod vousy různým kritikům, jak se člověk při recenzích odborníků může dočíst, ale plná kina a dětské úsměvy dají za pravdu, že i tento film si dokáže najít své dětské a mnohdy díky Zlatanu Ibrahimovičovi a jeho hereckému počinu i dospělé diváky. Člověk si při filmu odpočine a i zasměje. A někdy o nic víc ani nejde.
Kocka_11
Kocka_11
495 bodů
5
Úprimne... dostal som to, čo som čakal. Ani náhodou sa to pôvodným dielom nevyrovná, no podľa mňa je to lepšie ako štvrtá časť. Obelixa už nehrá Gérard Depardieu, Panoramixa hrá nejaký (nič v zlom) senilný dedko, ktorý bez toho aby sa opieral o palicu, nevie ani na nohách stáť, no a absolútne príšerná je Kleopatra. Príbeh je celkom fajn, cameo Zlatana Ibrahimovica padlo vhod a Vincent Cassel ako César tiež v pohode. Scénar nič moc, no čo čakať od francúzskej komédie.
MarekTulen
MarekTulen
307 bodů
7
Po minulých slabších dílech mě tohle vtáhlo znova do správné nálady, kterou byste měli mít u Asterixe a Obelixe. Stejně přitroublí a únavný humor tu stále je, ale za to má film hodně dobrých nápadů, parádní tématiku a zajímavý příběh, což se u těchto dvou dementů často neděje. Každý díl má jiného režiséra a jsem rád že tohle režíroval a napsal Guillaume Canet, pro tohle byl dobře zvolen.
Dominix
Dominix
186 bodů
9
Nebudu lhát... Když jsem vešel do kina a čekal, až začne film, měl jsem obavy, že se to nepovede a že to bude na stejné úrovni, jako předchozí snímek... Ale nakonec jsem byl mile překvapený a film mě uchvátil! U příběhu tvůrci vsadili na nový příběh, který se neopírá o žádný konkrétní komiks a né každému se to zamlouvalo. Ale já jsem upřímně s příběhem neměl moc velký problém. Herecký výkony jsou dost v pohodě i přesto, že postavy které moc dobře známe nemají ten svůj charakter... Např. Asterix zde přejde na zdravé stravování a dost si bere k srdci to, že před bojem pije kouzelný lektvar a myslí si o sobě, že je tím pádem slaboch. Normálně by mě to jako fanouška této franšízy mělo urazit, ale já se naopak bavil... Ale přiznávám, že když se Asterix s Popkornisem hašteří kvůli Princezně, tak mi to přišlo lehce dětinský. Nebo když Caesar je v depkách z toho, že si Kleopatra našla jiného muže, protože sám Julius už není tak mocný, jak dřív býval... Slabší mi přišel i záporák: Deng Zlo Syn... Jinak hudba je dost vydařená a cestou z kina jsem jí měl v hlavě, akce je dost hravá, vizuál a vizuální efekty jsou ohromné a pak kostýmy a kulisy vypadají taktéž výborně. Dohromady se nejedná o snímek, který by překonával první dva hrané snímky, ale rozhodně má svoje kvality, které předchozí snímek ani malinko neměl! 9/10
Chipy
Chipy
169 bodů
4
Galská komedie drží úroveň posledních filmů, která bohužel nebyla příliš vysoko. Ze snímku srší vášeň autorů k dílu. Snaží se odvážně změnit styl humoru, na který jsme zvyklí. Někde se to daří, jinde to naprosto propadá. Cením zapojení féničanů do filmového světa asterixe a obelixe, odvaha dělat si srandu z Francie a Francouzů a nové obsazení za ikonickou dvojkou z prvního dílu nezaostává. Co se ovšem velmi nepovedlo bylo udržení děje v nastavených mantinelech. Častokrát se objeví nějaká vedlejší linka, která ovšem ani nedostane jakékoliv ukončení a opět zmizí. Dialogy šustí papírem a některé nové postavy jsou prostě příšerné a otravné. Abych skončil pozitivně, tak Zlatan Ibrahimović filmu parádně sednu a každá vteřina na plátně je, jak jinak u Zlatana, boží.
Simon82
96 bodů
6
Najslabší diel série.
Ploty09
Ploty09
71 bodů
7
7,5