Ulice strachu – 3. část: 1666

63%
Ulice strachu – 3. část: 1666

Třetí díl z trilogie 'Fear Street' podle spisovatele R.L. Stinea.




Recenze: Ulice strachu – 3. část: 1666

Kinobox.cz
65%

Ulice strachu - 3. část: 1666 srozumitelně uzavírá ambiciózní trilogii, s níž Netflix dokazuje, že chce vytvářet obsah pro zažrané filmové nerdy a cinefily. Podobně jako první část však trpí nevyváženým formálním uchopením a nenachází pevnou cílovku, která by tento průsečík různých žánrových inspirací mohla přijmout skutečně bez výhrad. Vedení divácké pozornosti napříč jednotlivými filmy je sympatické a důmyslné a nenechává na pochybách, že knižní předlohy mohou skýtat opravdu záživné a podnětné čtení. Trojka však oproti oběma předchůdcům, kteří lépe objali retro atmosféru a lépe fungovali jako zcela samostatné příběhy, nemá příliš srovnané priority - potenciálně hutná a atmosférická pasáž z roku 1666 se utápí ve tmě a závěrečný masakr v obchoďáku, rovněž temný a místy chaotický, zaostává za podobně laděným finále jedničky.


slord
slord
3 832 bodů
8
Celkom dobre zakončenie trilógie, predošlá časť ma bavila viac, ale ani táto nebola najhoršia. Malo to väčší potenciál a mohli z toho vyťažiť viac, ale užil som si to aj tak. Skvelá atmosféra, gore má šťavu a ako pocta slasherovkam je to dosť dobré. Dúfam, že netflix ponúkne v budúcnosti viac podobných projektov. 7/10
sQelle
sQelle
2 814 bodů
4
Poslední část s největším potenciálem k zajímavému vyvrcholení zabitý, tím že se v půlce utne a vrátí zpátky do prvního dílu. Tím pádem s nejlepší konzistencí vyšel druhý díl. Jako oddechová série není špatné, ale víc než jednou si to pustí jen sebemrskači.

Dodatečné informace

Původní název:
Fear Street Part 3: 1966 (více)
  • USA Ulice strachu – 3. část: 1666
  • USA Fear Street Part 3: 1966
  • USA Fear Street 3
Premiéra v ČR:
16. 7. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Ulice strachu – 3. část: 1666


Podobné


Powered byJustWatch