Probuzení

50%
Probuzení

Globální katastrofa připravila lidstvo o všechnu elektroniku a schopnost spánku, bývalá příslušnice armády se svou dcerou ale možná našla řešení...




Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Lidstvo po jakési erupci na slunci ztratí schopnost spánku, najde se ale dítě, které spí a tak se ho snaží rodina ochránit a druzí zase zkoumat.. Kolikrát už toto bylo viděno. Rozhodně se nejedná o nekoukatelnou záležitost, to v žádném případě, ale přeci si někdo nemyslí, že takovýto film bude dnes mít velký úspěch. Zejména, je-li zpracován průměrně.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Jsem v rozpacích. Po dokoukání si říkám bože to bylo super a zajímavý. Jenže za 10 minut si říkám co že na tom vlastně bylo tak zajímavý, vždyť to byl docela průměr. Takže si fakt nedokážu vybrat a mám z toho docela rozhozený pocity a po konci filmu jsem jenom přemýšlel jaký z toho mám vlastně pocit. Tak trochu smíšený, nejspíš bude potřeba tomu dát ještě jednou šanci a třeba se mi to sesumíruje. Nic méně rozhodně to není film, který by nestál za zmínku.
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Takové nachos s příchutí Tichého místa; navíc okořeněné o zajímavý nápad - jak by asi vypadal svět, kdyby "něco" ve vteřině vypnulo veškerou elektroniku světa a navíc by všichni lidé ztratili možnost spát? Zní to dost šíleně. Začátek mě moc nebavil a bylo tam dost klišé, ale někdy po 20 minutách - po odstranění té docela sympatické kopie Petera Bishopa - jsem si uvědomil, že ten film docela i pracuje s napětím. Netrvalo dlouho a zvládl mě přesvědčit i o tom, že některý scény má fakt nápaditý. Kreativní tempo po půlce začne lehce zpomalovat, ale i tak těch 96 minut uteče jako prd a následný konec je pouhopouhá formalita, protože vy víte, že tohle nemůže skončit jinak. Jo a jak jsem se bál, tak ten naprosto dementní trailer, kde se ve 2 minutách ukáže asi tak 85% celého příběhu, mi ve finále ten zážitek kupodivu ani moc nezkazil. Dal bych 3, ale těch 50% mi zase připadá dost málo, tak trochu zvednu průměr.

Dodatečné informace

Původní název:
Awake (více)
  • USA Probuzení
  • USA Awake
Premiéra v ČR:
9. 6. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch