Červená tečka

56%
Červená tečka
Plakát traileru

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
3
Jedná se o první švédský originální film na Netflixu a tak, aby si to s liberálním chlebodárcem Švédi hned nerozházeli, hlavní postavy v podobě manželského páru jsou opět rasově smíšení. Porušili však zavedené pravidlo a tak pro změnu je bílý manžel a černá manželka. Dramatický thriller jeví se být zajímavý, ale zas až tak ohromná pecka to není. Dějově jsou manželé prostě na výletě a někdo je začne ohrožovat střelnou zbraní, čímž veškeré etudy plné strachu a beznaděje skončí tak, jak to prostě skončit mělo. Žánrová šablona je zachována, čímž se bude dějový vývoj filmovým fanouškům jevit předvídatelný. A tak vlivem toho jen budou čekat, kdy se stane co. I když co se týče toho dějového vývoje, no, spíše převládá značná monotónnost. Manželé jsou pro někoho neznámého v palebném poli a jen se snaží utéct, což se jim nedaří. Nic víc, nic míň. Skutečně se jedná o poměrně slabý filmový artikl, který je navíc zprasený liberální rasovou politikou, takže nezbývá nic jiného, než se vrátit k osvědčenému snímku od Joela Schumachera 'Telefonní budka' (2002). Ten zatím stále nijak neztrácí na své působnosti.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
2
Začínáme trapárnou a pokračujeme hádkou. Když pak hlavní hrdinka sdělí světu už stokrát ve filmu řečenou banalitu, měl jsem po chuti dokonale. Ale nebylo by ode mne fér to vypnout a udělit nulu. Takže jsem na to čučel dále. Děsně jsem se nudil, ale po hodině to chytlo šťávu, takže se to na tu dvacítku dostalo.
marvan
marvan
616 bodů
8.5
Skandinavske filmy sleduju kvuli tomu, ze na sever patrime jednou nohou. Tenhle zanr uplne nevyhledavam, lec dcera me premluvila a film byl zajimavy, az na ten konec, ktery vesely neni...proste to severske temno...napeti od zacatku az do konce.

Dodatečné informace

Původní název:
Red Dot (více)
  • Švédsko Červená tečka
  • Švédsko Red Dot
Premiéra v ČR:
11. 2. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Švédsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch