Případ: Ponorka

75%
Případ: Ponorka
10. srpna 2017 nastoupila mladá švédská novinářka Kim Wallová na palubu soukromé ponorky UC3 Nautilus jejího konstruktéra a vynálezce Petera Madsena, aby s ním udělala rozhovor. Když se ponorka následujícího dne nevrátila do dánského přístavu, byla Wallová prohlášena za nezvěstnou. Nautilus se na moři potopil, Peter Madsen byl vytažen z vody záchranáři a následně zadržen policií… Mrazivě autentické seriálové drama sleduje vyšetřování událostí na palubě ponorky z 10. na 11. 2017, které je nahlíženo striktně skrze práci policejního oddělení vražd, námořnictva a dalších oddělení. Soustředěný a nervy drásající boj za nalezení odpovědí v případu, který otřásl Skandinávií i zahraničními médii, přibližuje Tobias Lindholm především perspektivou postavy hlavního vyšetřovatele Jense Mollera. V hlavních rolích se představí přední severské hvězdy – Søren Malling, Pilou Asbæk či Pernilla Augustová. Pro jednoho z nejvýraznějších severských tvůrců Tobiase Lindholma je Případ: ponorka (v originále Efterforskningen) prvním seriálovým projektem v pozici showrunnera. Jako scenárista úzce spolupracoval s Thomasem Vinterbergem na mezinárodně oceněných snímcích Hon či Chlast, mezinárodní úspěch měly i jeho snímky R, Únos či Boj, které i režíroval. (Česká televize)




avenis
avenis
8 145 bodů
7
Zajímavé. Rozvláčný seriál bez akčních svém, bez násilí, bez sexu... prostě jen vyšetřování. Dokonce bez výslechů, bez podezřelého a bez flashbacků s ještě žijící obětí. Jen a jen hledání pravdy a pátrání po důkazech, skoro jako by se točil hraný dokument. Jenom dvě osobní linky, kterými vstupujeme do života zúčastněných. Hlavního vyšetřovatele Jense, což je klasika. Práce versus rodina. A rodičů zavražděné novinářky, kteří bez afektů prožívají přetěžké chvíle.
Dánové opět nezklamali a jejich Případ ponorka uspokojí všechny, kteří obdivují mravenčí práci kriminalistů a současně nepotřebují krev a emoce.

Dodatečné informace

Původní název:
Efterforskningen (více)
  • Případ: Ponorka
  • Dánsko Efterforskningen
  • Dánsko The Investigation
Premiéra v ČR:
26. 3. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
Dánsko, Švédsko, Norsko
Čeština:
Případ: Ponorka je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch