Plátno

61%
Plátno
Plakát traileru

Starý muž, kterému zlomila srdce smrt milované ženy, v sobě nedokáže znovu probudit vášeň pro malování. Nová inspirace na sebe ale nenechá dlouho čekat. (Netflix)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Plátno je další z řady animovaných kraťasů , kterých je v poslední době na Netflixu plno. Ač krátký příběh tak v sobě nese celou škálu emocí se kterými se dokáže divák s totožnit. Na jedno podívání dobré ,ale za pár dní si na něj jen těžko vzpomenete.
Marcos22
Marcos22
994 bodů
4
Plátno je milým a velmi lidským nezávislým animovaným sedmiminutovým kraťasem, který pojednává o síle a smyslu malířského plátna. Právě v soudobém technologickém období je plátno, jakožto prostředník pro uchovávání vzpomínek, často na úkor v mobilních zařízeních dostupnějšího filmu a fotografie, opomíjeno. Síla plátna tkví nejen v jeho hmatatelnější podobě, ale též ve větším úsilí pro jeho vytvoření. Ono vyvolání emoce pak může být jeho autorem daleko niternější a intenzivnější, než jakýmkoli jiným prostředkem. Vedle memoárů je zde plátno a malování vyobrazeno jako nástroj pro propojování světa seniorů a dětí. Animace Netflixu je nicméně ještě v plenkách, a stejně tak práce s informacemi ve vztahu ke koncovému divákovi. Kvality krátkometrážních titulů Pixaru bohužel nedosahuje. Dvě hvězdy. 😕 (13.09.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Canvas (více)
  • USA Plátno
  • USA Canvas
Premiéra v ČR:
11. 12. 2020
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch