Kukačky

71%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
hrumsrt
hrumsrt
9 188 bodů
8
Přišlo to odnikud.... A takový závan, že by ČT taky mohla vymyslet něco jiného než kriminálky. Tolik lidský seriál, kde se obyčejným lidem změní kvůli okolnostem život. Hodnoty, na kterých stojí celé rodiny jsou rázem převráceny a my jen sledujeme různé úmysly dílčích postav, a jak jejich pohledy mohou tolik určovat jejich světy. Dobře zvolené obsazení, kdy každá postava je svým stylem chováním a reakcemi naprosto odlišná a typická. I když u mě v první sérii vedla především chlapská dvojice, tak právě v novější druhé sérii, jakoby už ani jim nešlo nic přát.. Nejprve se tak dlouho řeší, kdo a proč to udělal, až že když to dává dokonalý smysl, tak to udělal někdo jiný... Je to seriál o rodině, lásce a tolikrát se mu podaří diváka dojmout. Ale co platilo v první sérii, že méně epizod by přidalo na síle, tak celá druhá série je jen takový epilog, který by se dal shrnout do dvou epizod. Mrzí mě, jak moc nakonec zvítězily finance a divácký ohlas..1. série - 75%. 2. série - 60%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7
Kdyby šlo o jeden film, maximálně Kukačky 1 a Kukačky 2, tak by se to dalo. Téma je to zajímavé, herecké výkony dobré. Ale 13 dílů?! A v kterém se dozvíme o hlavní příčině onoho sporu, který leží mezi oběma rodinami? V posledním! Že?! Jak jinak, aby se udržela pozornost a sledovanost diváků až do konce! Navíc ani jeden z těch kluků nevypadá, že by mohl být dítětem Remundové a Novotného. Jasně, nemusí být zrovna obézní. Ani dcery nejsou. Ale přesto! Mám pocit, že Biser A. Arichtev chtěl tím seriálem říct víc, než jím skutečně říká. A zbytečně je to moc překombinované. No ale když to má dát 13 dílů... Že?!
Floridsky
4 376 bodů
8
Po delší době další kvalitní seriál z naší produkce. Bál jsem se, že 13 epizod bude moc, ale kupodivu je to akorát. Zajímavé téma, které je krásně převedené na naše televizní obrazovky. Herci hrají parádně a celkově nemám moc co vytknout. Závěr silný a emotivní. I tak to na pět hvězd není, ale solidní čtyři si to zaslouží.
Marcos22
Marcos22
988 bodů
6
Na jedné straně zrada, lži, pochyby, nedůvěra, intriky, podvody a spousta dalších negativních lidských vlastností, na té druhé nic než láska k rodině a případné odpuštění uvnitř ní. Na žádných jiných základech Kukačky nestojí. Režisér Biser A. Arichtev nenechává prostor na vlastní názor a explicitně ukazuje „dobro a zlo“ ze svého pohledu. To je společně se zvlášť nelogickým chováním tří postav (Martin, Marcela a Kamila) největší slabina seriálu, který od prvních dílů sliboval výjimečné dílo ve stylu amerického This Is Us. Tempo ani kvalitu prvních dílů však neudržel, závěr nestupňoval a finálním rozuzlením jednotlivých linek doslova zklamal. Nadprůměrný český seriál, kterému v závěru došel dech. 🙂 (02.04.2021)