Poslední výstřel

58%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Starého psa novým kouskům nenaučíš. Tohle přísloví se skvělé hodí na Liama Nessona. Není to tak dávno co se dušoval, že akční filmy pověsí na hřebíček a od té doby ty akční filmy točí vesele dál. Vždyť letos natočil dva filmy a oba jsou jeho typickým produktem posledních let. V tomto filmu ztvárnil starého rančera, který se stále vyrovnává se smrtí manželky. K jeho smůle se mu do života připlete mexický chlapec utíkající před kartelem, který se ho chce zbavit. Nezbývá mu tak nic jiného než se chlapce ujmout a dopravit ho do bezpečí. Pokud máte rádi Neesonovky (beru je jako samostatný žánr) tak je The Marksman filmem právě pro vás.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Vlivem dějové šablony je snímek nemálo podobný filmu ´Dokonalý svět´ (1993). Road movie staršího muže a chlapce někým pronásledovanými. Příběh jako takový už má samozřejmě jiný koncept. Snímek se drží naprostého minimalismu, takže je po dějové stránce použito jen to nejnutnější. Takže značně jednoduchý děj, odlehlá místa a málo postav. Námět imigrace Mexičanů na americkou půdu je filmaři přitahován po desetiletí a i když nelze nic nového vymyslet, stále se o tom sem tam nějaký snímek objeví. A tento je jeden z nich. Není to ani tak vyloženě akční film jako spíše thrillerové drama, což svědčí především hlavní postavě, kterou si s chutí zahrál Liam Neeson. Charakter je tak přirozenější a lidštější. Co ho vede ochraňovat ilegálního imigrantského chlapce a snažit se ho dopravit do Chicaga za příbuznými, když vlivem toho sám přijde o všechno? Pocit viny? Tak či onak, snímek v sobě ukrývá také určitým moralizační aspekt. Ilegální imigrace by se měla potlačovat, ale musí být u toho zároveň také lidskost a určitý druh porozumění. Svým způsobem vznikl něco jako neo-western, mající v zájmu věci patřičné předpoklady. Jak je divák pojme už záleží na něm. P.S. Takový námět měl Sylvester Stallone použít ve snímku ´Rambo: Poslední krev´ (2019) a to samozřejmě ve větší akční zběsilosti. Vyzněl by daleko lépe.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Další akční Neeson se koná jen tak napůl. Vzhledem k Liamově věku je tohle spíš o vztahu s tím malým klukem, kterého musí chránit a to už tady myslím několikrát taky bylo i v lepší verzi. 4.5/10
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
Dvorny Eastwoodov producent Robert Lorenz sa chopil druhy raz reziserskeho kormidla (jeho debut je drama prave s Clintom Trouble with the curve) a napriek tomu ze by vdaka trailerom a pritomnosti Liama Neesona clovek ocakaval nieco v style Taken, tak sa docka komornej dramy o putovani "starca" s mladym mexickym uprchlikom pred Mexickym kartelom ktory by nezastavilo ani desat Trumpovych murov. akcie vela nie je, ale westernove finale pripominajuce mi klasiku The Witness (s Harrisonom Fordom) sa podarilo...
slord
slord
3 832 bodů
4
Ďalšia z rady Neesonoviek, ktorej chýba nejaký lepší príbeh či lepšie postavy. Film, ktorý ničím moc neohúri a po dopozeraní naňho rýchlo zabudnete. Proste strata času.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
neměla jít Lajna Nýsnů už do hereckého důchodu nebo?