Black Panther: Wakanda nechť žije

60%
Black Panther: Wakanda nechť žije
Světem se roznesla zpráva o smrti krále T’Chally a mnoho zemí se rozhodlo toho využít a mocné království Wakandy ovládnout. Králova sestra – princezna Shuri (Letitia Wright) se spolu se svou matkou královnou Ramondou (Angela Bassett),  M’Bakem (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje snaží všem těmto snahám zabránit a udržet svobodu své vlasti. Před obyvateli Wakandy stojí úplně nová kapitola jejich historie...



Recenze: Black Panther: Wakanda nechť žije

Kinobox.cz
70%

Vzhledem k okolnostem musela vyhrát nostalgie, ale nebylo by od věci, kdyby se s ní více šetřilo a stopáž se minimálně o dvacet minut zkrátila. Coogler je dostatečně kvalitní režisér na to, aby natočil něco víc než jen nadprůměrnou, dospělou a vůbec ne hloupou marvelovku.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
První Black Panther se mi líbil více, ale ani zde to není tak strašné, jak jsem podle hodnocení čekal. V tomto dílu byla zřejmě restrikce na bílého muže, který nesměl dostat ve filmu více, než 10 vět :) .. Black Panther žena? Proč ne, ale nesměla by být neslaná-nemastná, což ale platí téměř o všech hercích, nenašel jsem někoho, kdo by vyčníval z průměru. Akční scény slušné, ve výsledku to není špatná digitální podívaná.. příběh je zbytečně komplikovaný a místy nepřehledný.. suma sumárum - 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je to prakticky převyprávěná jednička zase od znova, jen ten nový záporák je tentokrát tak moc v právu a je tak rozumný (na jeho straně jsou i velryby!), že už vůbec nedává smysl, proč tu existuje nějaký konflikt, když všichni přítomní by měli být schopní své spory vyřešit rychlým emailem. Jsem taky naprosto zhnechucený kvótovým natáčením - kdyby tu nemusel být aspoň jeden běloch v podobě naprosto zbytečné linky Martina Freemana, mohlo to mít o půl hodiny míň a třeba by to bylo o kus lepší. Takhle, nechci hejtovat, protože to je lepší než jednička, a kdyby to existovalo izolovaně, možná dám i čtyři. Ale v tuhle chvíli už prostě tohle nestačí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nové postavy super. Jak Ironheart, která mě na téhle ploše bavila o dost víc než podobná Kamala Khan, tak Namor, který zas a opět dokazuje že se záporákama Marvel fakt pracovat umí. Jinak Shuri na utáhnutí filmu prostě nestačí, tady ten Chadwick chyběl fakt víc než jsem čekal. Herecky to je celé dost nevyvážené (Angela Bassett hraje jak v oscarovém dramatu, zatímco ostatní si prostě přišli zablbnout do další marvelovky)...a hlavně na to abych chtěl tuhle Wakandu vidět někdy znovu, je to příliš dlouhé a v v první půlce dost nezajímavé. Moderní ost s rádiovými hity je zlo, a Goransson v jedničce se taky poslouchal líp.. 5.5/10


Dodatečné informace

Původní název:
Black Panther: Wakanda Forever (více)
  • USA Black Panther: Wakanda nechť žije
  • USA Black Panther: Wakanda Forever
  • USA Black Panther: Navždy Wakanda
Premiéra v ČR:
10. 11. 2022
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
250 mil. USD
Tržby:
859,1 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Black Panther: Wakanda nechť žije je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Black Panther: Wakanda nechť žije


Podobné


Powered byJustWatch