Skyfire

54%
Skyfire

Ostrov Tianhuo je tak krásný, že většina lidí při návštěvě tamního zábavního parku lehce zapomene, že je umístěn na jedné z nejslavnějších vulkanických sopek. Příroda jim to ráda připomene tou nejdivočejší cestou, která vede k boji o holý život.



Režie:
Scénář:

Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
greenland s gerardom butlerom nijako extra nepacil (asi i preto ze som skorej ocakaval nieco ako od emmericha), ale v porovnani s touto cinskou produkciou je to oskarove dielo. cinania sa snazia a dokoncal zlanarili i byvaleho akcneho ackara simona westa (ale od jeho prvotiny con air to ide s nim, co sa tyka kvality akcnych filmov, rapidne dole). cinska produkcia sa snazi a kopiruje holywoodsky vzor kde sa da, ale vysledok je len "made in china" a to v tom najhorsom slova zmysle. k hereckej zostave sa ani netreba vyjadrovat, lebo az na jason isaacsa (ktory asi potrebuje peniaze na novy bazen) je to tristne...
Martrix
Martrix
2 449 bodů
6
Pokud na otázku co čekáte od katastrofického filmu odpovíte, že hlavně skvělý vizuál a trochu toho napětí, tak si Skyfire užijete. Simon West má evidentně nakoukáno jak od Ronalda Emmericha, tak Rogera Donaldsona. Vybuchuje mu to jedna radost, trikové efekty jsou na špičkové úrovni, takže mu nic nebránilo protáhnout všechny postavy přepálenou akcí, která prostě k těmto filmům patří. Přece všichni nenastoupí do člunů a jen tak neodjedou, ne? No a k čemu by byl katastrofický film, kdyby v něm nebyly postavy, na kterých bude divákovi záležet. Navíc tak pěkná katastrofa jakou je výbuch sopky, může posloužit i k urovnání nejednoho pošramoceného vztahu. A na vztahy jsou Číňani machři. Existuje vcelku slušná možnost, že to co se mi zdá být jako patetické ždímání emocí, na některé lidi, resp. Číňany opravdu funguje. Asi proto, že takovou mentalitu prostě mají. Nebo jsem cynické hovado. I to může být pravý důvod, proč nejsem Skyfire ochoten brát vážněji, než třeba Drtivý odpad a jemu podobné filmostrofy. Pro mě je Skyfire jen popkornová zábava, která se místy snaží být něčím víc...což je chválihodné, ale zároveň je to i důvod, proč nedám vyšší hodnocení.

Dodatečné informace

Původní název:
Skyfire (více)
  • Čína Skyfire
Země původu:
Čína
Tržby:
24,8 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění