Můžeme být hrdinové

46%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3
Možná, možná kdyby mi bylo o 20 let méně, tak bych hodnotil jinak, ale o 20 let méně mi není, tak hodnotím 30%. Byl bych podstatně radši kdyby Rodriguez taky natočil pro dospělé diváky. Tyto jeho dětské filmy jen plýtvají jeho talentem. Nic proti ničemu, ale tyhle jeho dětské superhrdinské jsou hrozné blbosti.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Superhrdinové stále hýbají filmovým světem, avšak nikdo si nevšiml, že je vše určeno převážně pro starší diváky. A tak Robert Rodriguez bouchl do stolu a natočil superhrdinský snímek právě pro ty mladší. Nejedná se však o rodinný film, ale skutečně vyloženě čistě o dětský. A rovnou superhrdinská týmovka. ´We can be heroes´ (Můžeme být superhrdinové) je fráze s určité písně Davida Bowieho a jestli jde o odkaz či je společná myšlenka jen čistě náhodná můžeme jen spekulovat. Rodriguezův rukopis je znát, takže je to celé v duchu předchozích dětských snímků ´Spy kids´ ( 2001), ´Dobrodružství Žraločáka a Lávovky´ 2005) a ´Prckové´ (2009). Žraločák a Lávovka se tu dokonce i objevují. Snímek obsahuje spoustu odkazů jak na tým Liga spravedlnosti, tak i X-Man. První tým připomínají dospělí, druhý jejich děti. A aby toho nebylo málo, neonovým prostředím se vzpomíná i na známý průserový snímek Joela Schumachera ´Batman a Robin´ (1997). Koncept celého příběhu a daných akcí je tedy dosti odlehčený a to přemírou pocitu dětinství. Proto je na každém kroku snůška nesmyslů i pro takový film. Starší divák, odkojený snímky od Marvelu či DC, tak nad tímto počinem přirozeně ohrne nos. Leckterých násilných scén se tu v žádném případě nedočkají. Dobrodružství superhrdinských dětí tak působí jako obyčejná dětská hra a nakonec, proč ne. Proč by si i dětští diváci, podle tohoto filmového vzoru, nemohli hrát na superhrdiny a zachraňovat svět. Žádné drama, žádné napětí, jen prostoduchá dětská zábava, která by děti oslovit mohla. Záleží však samozřejmě, ostatně jako vždy, na diváckém přístupu.
TadeášzČeska
TadeášzČeska
93 bodů
1
Film který byl zbytečný pro mě zhlednout,celý film jsem téměř prospal A příběh byl obyčejný a velice nezajímavý a film je mířeno hodně pro mladší publikům a je to poznat film mě nedokazal získat pozornost, film můžu doporučit jenom pro mladšího bratra nebo pro malého dítěte pro méně jak 8 let nemůžu za mě doporučit 1/10 větší trapas jsem nemohl vidět
Theseus_69
Theseus_69
3 bodů
0
JE TO ZASRANÁ PÍČOVINA KTERÁ SE DÁ PŘEDPOVĚDĚT OD PRVNÍ MINUTY DO KONCE LOL, NEJHORŠÍ FILM