Síla psa

66%
Síla psa
Charismatický, ale despotický majitel ranče se chová krutě k bratrovi, který si domů přivedl novou manželku a jejího synka. Jenže pak se stane něco nečekaného. (Netflix)



Recenze: Síla psa

Kinobox.cz
85%

Nečekejte tedy jeden zvrat za druhým, nýbrž trpělivě odvíjený příběh o mnohoznačném místě, do něhož se otiskují osobní šrámy aktérů, a o lidech, kteří jej obývají. Campion dokáže vzbudit atmosféru, která v lehkých náznacích připomíná i tísnivé Kubrickovo Osvícení. Záběry na vysoká skaliska, obklopující izolovaný ranč, vytváří kulisu, která je stejně vtahující jako nepředvídatelná. Jenže zde se vypráví o poznání jemněji a mysteriózní nádech, spojený se zádumčivou exteriérovou inscenací, nikdy nepřechází v iracionální horor. V interiérech a při dialozích se naopak soustředíme na emoce a musíme pronikat do postav, místo abychom si od nich drželi odstup a čekali, co šokujícího či nečekaného se přihodí.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevěřil jsem postavám, nevěřil jsem jejich dialogům. Film všechny posouvá hrozně divně, kdy potřebuje, aby si říkaly a neříkaly věci způsobem, který mi nedává velký smysl. Je to takový ten film, kdy nervně čekáte, že postava řekne tu jednu větu, kterou by z logiky věci měla říct, aby vám dění začalo dávat nějaký smysl, ale ona to nikdy neudělá, místo toho smutně kouká, nebo scéna rychle odstřihne jinam. Nevím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pomalé drama, kde si člověk musí spoustu věcí domyslet, protože se dějí mimo záběr a dost zvláštní konec. Cumberbatch jako kovboj ze staré školy, který s nelibostí sleduje jak chlapi kolem něj měknou a ženské chlastají, je dost fain a celkově je to herecky hodně silné. Ale to mi na "jeden z filmů roku" přijde prostě pořád málo. 5/10
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Nešlo to dost do hloubky, takže drama příliš nevtáhne a formálně to též neni dost poutavé. Přesto zajímavější než většina filmů, co běžně vychází. Právě postava despotického ranchera mě u filmu držela a Cumberbatchovi ta role velmi sedla. Škoda jen, že z toho námětu nebylo vytřískáno víc.

Dodatečné informace

Původní název:
The Power of the Dog (více)
  • Velká Británie Síla psa
  • Velká Británie The Power of the Dog
Premiéra v ČR:
1. 12. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie

Podobné


Powered byJustWatch