Síla psa

66%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevěřil jsem postavám, nevěřil jsem jejich dialogům. Film všechny posouvá hrozně divně, kdy potřebuje, aby si říkaly a neříkaly věci způsobem, který mi nedává velký smysl. Je to takový ten film, kdy nervně čekáte, že postava řekne tu jednu větu, kterou by z logiky věci měla říct, aby vám dění začalo dávat nějaký smysl, ale ona to nikdy neudělá, místo toho smutně kouká, nebo scéna rychle odstřihne jinam. Nevím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pomalé drama, kde si člověk musí spoustu věcí domyslet, protože se dějí mimo záběr a dost zvláštní konec. Cumberbatch jako kovboj ze staré školy, který s nelibostí sleduje jak chlapi kolem něj měknou a ženské chlastají, je dost fain a celkově je to herecky hodně silné. Ale to mi na "jeden z filmů roku" přijde prostě pořád málo. 5/10
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
4
Nešlo to dost do hloubky, takže drama příliš nevtáhne a formálně to též neni dost poutavé. Přesto zajímavější než většina filmů, co běžně vychází. Právě postava despotického ranchera mě u filmu držela a Cumberbatchovi ta role velmi sedla. Škoda jen, že z toho námětu nebylo vytřískáno víc.
avenis
avenis
8 056 bodů
5.5
Temné od začátku až do konce, divák je držen v napětí bez slitování. Nevím, jestli se vyplatí nevědět, do čeho se jde, tedy nepřečíst si předem žádnou informaci. Já jsem nevěděla, o čem to bude a tak oceňuju postupné nenápadné odkrývání pravdy... Myslím, že další zářez na pažbě Benedicta Cumberbatche je neméně hodnotný, jako všechny jeho předchozí role. Patří k těm vzácným hercům, který roli nehraje, ale žije. Lehký bonus pro jeho fanynky, když jen tak mimochodem prohodí svou chloubu těsně nad záběr kamery... :) (3.4.2022)
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
8
Kdo hledá čistou westernovku, tady se nedočká. Je to pomalé, skromné, komorní a napnuté jak kšandy Jesseho Plemonse, kterého jsem si bohužel tolik ve filmu neužil. Naopak Benedict byl v obou svých tvářích naprosto úžasný a rozhodně přispěl k výsledné kvalitě filmu. Příběh je opravdu skomírající a je třeba se soustředit na každičký detail, aby mohl zaujmout tak, jak si režisérka představuje. Každopádně na mě to fungovalo a finální point je opravdu dobrý. Kostýmy , kulisy a hudba taky super. Krásná festivalovka.
FAT_YODA
FAT_YODA
1 510 bodů
6
Doufal jsem v jednoduchý citový příběh, okolo Oscarově zahrané postavy, ale ten by asi nedostal 12 nominací za bravurně překombinované dějové linky a lavinu problematických témat. Zato bych si ho asi užil až do konce.
Matryoska
1 165 bodů
4
Nejvíce mi to připomíná dlouhou cestu vlakem bet sluchátek. Koukáte z okna a je to pěkné, ale vůbec to neutíká a nejdramatičtější věc co se se stane, je ze si k vám sedne někdo kdo smrdí.
Marcos22
Marcos22
994 bodů
10
Velmi silné vztahové westernové drama, rozdělené do pěti kapitol, s výjimečnými hereckými výkony Kirsten Dunst, Kodi Smit-McPheeho a Benedicta Cumberbatche, a jedním z nejepičtějších závěrů světové kinematografie vůbec. Žádné explicitní vysvětlení, vše hezky v náznacích poskládáno do několika po sobě jdoucích scén. Režisérka Jane Campion naprosto zazářila a na světlo světa přivedla jedno z nejlepších komorních vztahových dramat s interesantní výpovědí a jedním z "největších" zloduchů všech dob. Kam se hrabe Phoenixův Joker. Závěr je dokonale mrazivý. 100% flák, kterému nechybí absolutně nic. TOP! 💯 (18.01.2022)
Hoptimista
Hoptimista
800 bodů
8
Silný a emotivní příběh. Skvělý vizuál. Často povrchní dialogy zavdávají tomu si myslet, že všichni hrdinové jsou nějací psychopati a dříve nebo později jeden druhého povraždí. Zároveň to však dává prostor k tomu abychom připustili uzdu fantazii a spoustu skutečností si domýšleli a to mě vlastně moc bavilo!
hrona
615 bodů
6.5
Tak předně fandové westernového žánru, tomuto bijáku se vyhněte, krom ranče, prostředi a Benedicta pobíhajícího v kovbojském, je to jediné, co western připomíná. Jedná se o těžké rodinné drama, s dlouhými záběry a pomalou hudbou. Přees vražednou délku ale i film v celku utíká. Atmosféra houstne postupem děje a chvilkama má člověk pocit, že se buduje vyloženě Alfredovska atmosféra. Bohužel nebyl by to Netflix aby si nevybrali opět jeden ze svých oblíbených sociálních témat, kterými poslední dobou cpou všechny své bijaky.