Přání Ježíškovi

60%
Přání Ježíškovi
Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)



Recenze: Přání Ježíškovi

Kinobox.cz
45%

Přání Ježíškovi vzniklo jako sázka na jistotu – žánrovou i hereckou. Tak je třeba k němu přistupovat. Tedy jako k filmu určenému do konkrétního ročního období a za konkrétním účelem. Pokud se chcete ke konci roku v kině mermomocí dojmout ve společnosti několika domácích hereckých (a pěveckých) hvězd, máte možnost. Ničeho závratně zábavného, žánrově významného či filmařsky převratného se určitě nedočkáte, jednorázové porce poživatelného vánočního sentimentu ale kupodivu možná ano.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5
Přání ježíškovi nebylo úplně zlé, ale ta snaha kopírovat známější díla filmu zbytečně škodí. Co se herců týče, tak je to jedna velká sázka na jistotu. Zde se ale nedá nic vyčítat, protože právě herci patří k tomu nejlepšímu na celém filmu. Bohužel ten dějový slepenec, který se snaží scénáristé prodat nedokáže dostatečně vykreslit jednotlivé postavy a divák si k nim jen těžko hledá cestu. Emočně pak nedokáže snímek diváka vůbec zasáhnout a to je u romantické komedie celkem problém.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
2
Slabost pro Vánoční romantické osudy sice mám, ale v tomhle případě je to úplně k ničemu. Působí to na mě mimořádně uměle s nechybí všechny neduhy českých komedií posledních let. Ona dvojice neokoukaných - Maximová a Krajčo mi párkrát vykouzlila úsměv, ale byli jediní. Ostatní mozaika příběhů, které nějak eskalují na Vánoce, byla talik laciná a nudná, že jsem až fňukal, kdy zase uvidím ten páreček.. Trapnost, lacinost a pořád dokola.. Není snad nutný na každý Vánoce něco ušmudlat jen proto, že na to obecná nálada jistě bude. Přidat někoho normálního a nedívat se pořád na vyčpělého Langmajera, snad by to nakonec nebyl takový propadák.. Vykastrovaná moderní pohádka, která snese poctivou dávku klišé. 25%
Marcos22
Marcos22
994 bodů
2
Druhý listopadový týden roku 2021 je ve znamení prvního letošního vánočního filmu, který je silně inspirován tradičními americkými fláky Láska nebeská či Šťastný Nový rok a líčí osudy několika láskou neukojených postav v průběhu Štědrého dne. Narozdíl od výborně napsaných postav z americké produkce, dostává český divák psychicky narušené a labilní jedince, kteří by více než pozornost filmařů ocenili pozornost kvalitního psychologa. Úplnou vánoční katastrofu zachraňuje dějová linka Mikuláše v podání Richarda Krajča, zbylé příběhy jsou takřka nekoukatelné. Tento melodramatický kousek ve Vás tou správnou vánoční atmosférou dýchne až ve svých závěrečných 20-ti silně patetických minutách, v nichž se vše násilně a nepřirozeně otočí o 180°. Silně doporučuji věnovat Váš čas ověřeným vánočním kouskům před Přáním Ježíškovi. Jedna hvězda za výkon herecké dvojice Krajčo (postava Mikuláše) - Maximová (postava Nely). 👎 (11.11.2021)


Dodatečné informace

Původní název:
Přání Ježíškovi (více)
  • Česká republika Přání Ježíškovi
Premiéra v ČR:
11. 11. 2021
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch