Muž v domácnosti

75%
Muž v domácnosti

Tatsu, známý také jako "Nesmrtelný drak" je legendárním bossem slavné japonské zločinecké organizace zvané Yakuza. Co se ale stane, když se rozhodne pověsit kariéru na hřebík a místo toho se raději usadit doma a začít pomáhat své manželce s domácími pracemi? (Kuroni)


Recenze: Muž v domácnosti

Kinobox.cz
90%

Seriál má pouze pět šestnáctiminutových dílů, a tak jej máte kompletně zhlédnutý za jeden večer a ještě vám zůstane čas na nějaký ten film. Jedná se o parodii na mafiánský život, odehrávající se v současnosti v centru japonského Tokia. Zvolená animace je velmi jednoduchá a připomíná rozpohybovaný komiks. Postavy pohybují pouze rty a každý záběr působí jako samostatné komiksové okénko s dabingem, ruchy v pozadí a tradičním japonským hudebním doprovodem v gangsterském duchu.


JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Velmi příjemná oddechovka, jejíž rozdělení na malé epizodky rozhodně nijak neškodí, ba naopak. Seriál díky tomu uteče až netypicky rychle, což mě po zhlednutí posledního dílu trochu zamrzelo. A to jsem na začátku myslel, že se přes animaci, která vypadá jak rozpohybovaný komiks, nebudu moci přenést, ale v druhém dílu už mě seriál pohltil naplno a já si mohl užít naprosto perfektně zahrané postavy, kde to japonský dabing snad o 2 třídy ještě zvedá. Velmi dobrá práce a doufám v další díly.
CarnTheSlayer
CarnTheSlayer
877 bodů
8
VAROVÁNÍ, LEHKÉ SPOILERY! Nebudu lhát a narovinu vám povím, ta animace je doopravdy až skoro plně statická, ale na druhou stranu, tady akční animaci nepotřebujete, vy se chcete totiž hlavně zasmát a že ten humor je tady celkem fajn. Sice to není něco vyloženě nového a neviděného, jelikož anime, kde je hlavní postavou "muž v domácnosti" existovaly už předtím a pokud ne, tak si klidně párkrát plácnu a tohle anime ještě přehodnotím, no na druhou stranu je to celkem nápadité a tak tu máme třeba souboj mezi dvěma jakuzáky v tom, kdo udělá lepší dezert podle toho, kolik lajků na Instagramu dostanou, nebo když hlavní protagonista šel na jógu a při konkrétních polohách říkal, co mu to z jeho bývalé práce připomíná. Ve výsledku tady máme celkem průměrnou komedii, kterou jsem si třeba já byl schopný užít, když sem o půlnoci zapl po dlouhé době Netflix a chtěl jsem něco, u čeho si budu moct zarelaxovat. Jen menší varování, tohle je slapstick, takže tady je humor vyhnaný do absurdních výšin. Řek bych, že za ty 4* to je.


Dodatečné informace

Původní název:
Gokushufudo (více)
  • USA Muž v domácnosti
  • USA Gokushufudo
  • USA The Way of the Househusband
Premiéra v ČR:
8. 4. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Japonsko
Čeština:
Muž v domácnosti je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění