Jeho dům

59%
Jeho dům

Uprchlický pár podnikne trýznivý útěk z válečného Jižního Súdánu, ale poté se snaží přizpůsobit svému novému životu v anglickém městě, ve kterém číhá pod povrchem ukryté čiré zlo. (Kuroni)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)



Scénář:

Recenze: Jeho dům

Kinobox.cz
75%

Na Jeho domě je ale nejobdivuhodnější skutečně to, že skvěle funguje jako (ne)tradiční duchařina, která nabídne mnoho kreativních a velmi působivých strašidelných scén, i jako citlivý a empatický obraz dvou obyčejných lidí, kteří si zažili peklo a nyní mají šanci začít znovu, ovšem traumatizující minulost se jim neustále připomíná a hypotetická zářná budoucnost je zatím v nedohlednu a značně nejistá.


Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
0
Sociální přesah se z toho vytratil poměrně rychle a nefunguje to ani na té vztahové rovině. Vlastě se z toho vyklubal řadovej nehoror. Nejdřív jsem si myslel, že to bude nudná slátanina, ale pak jsem si začal myslet, že film sklidil kritiku kvůli rasistickým čecháčkům, kteří prostě nejsou zvědavý na filmy o migrantech. Musím jim ale nechat, že ta manželčina promluva o bílém muži, kteří se je snaží vyhnat z "jejich domu" aby se cítil velký a silný... Co to mělo znamenat? :D Dva uprchlíci dostanou house a maj být jenom pár tejdnů slušný, aby se prokázali býti způsobilí. Bohužel sebou přitáhli nějakýho démona, kvůli němuž manžel roztřískat stěny. Samozřejmě to nebyl schopný vysvětlit a vypadalo to podezřele, tudíž dává rozum, že ten běloch hodlal začít šetření. Nepřijde mi to moc vhodně uchopené a zpracované. Asi chápu, o jakou reflexi se Remi Weekes snažil, ale současně napsal nesmyslnou sračku, která se mu myšlenkově rozpadá.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Komorní drama jednoho páru uprchlíků z Jižního Súdánu vyprávěné formou hororu. Zajímavě zvolená forma testující míru cynismus komentátorů. Soudržnost dvojice je těžce zkoušena podobně jako u všech párů, která poskytne tragédie ztráty dítěte. Mentalita, která je v mnohém stejná jako naše a v mnohém vzdálená pod vlivem víry v duchy. I když, ty různé čakry a karmy, nejsme si i v tomto podobni?

Dodatečné informace

Původní název:
His House (více)
  • USA Jeho dům
  • USA His House
Premiéra v ČR:
30. 10. 2020
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch