Mořská příšera

66%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Samozřejmě, že jsou ty mořské bestie vlastně hodné a animák tak zase schématický, nudný a zcela konvenční. Tyhle neškodné obsahy bez pamětihodného momentu nebo formy jsem neměl rád ani v dětství. Zbytečná podívaná.
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 341 bodů
5
Moc pěkná animovaná pohádka, s dobrou premisou. Pirátská verze Jak vycvičit draka mě však neurazila, ale ani nenadchla a to mám pro toto zasazení slabost. Na takto jednoduchý příběh, který má výrazně slabší scénář než draci jsou dvě hodiny příliš a absence humoru a dechberoucí akce tomu nenapomáhá. Navíc svět mořských příšer není ani tak zajímavým a Červený běs má sotva polovinu osobnosti, co Bezzubka. Navíc je celý děj mnohem méně přirozený a více příhodný. Po všech stránkách průměrná záležitost, která má dost nezasloužený konec hodný protočení očí. Neškodný na jedno zhlednutí, ale asi to není něco, na co by člověk vzpomínal, natož měl chuť si to dát znovu. Škoda, lehce promrhaný potenciál. 5/10.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
8
Viděl jsem hot animovaného muže, tak jsem na to kliknul. Jo, je to Jak vycvičit draka přes kopírák, ale mě Jak vycvičit draka zas tak nebere. A cením, že každá druhá scéna není zamořená nucenými vtipy. Jacob je můj imaginární manžel číslo 1.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Naposledy jsem se takhle pobavil u Lego příběhu (samozřejmě první části, o tom žádná). Je to svižné, vtipné a akční. Co mě ale překvapilo nejvíce, je jistá angažovanost a také aktuálnost tohoto filmu. Angažovanost v dnešní době tak moc potřebná. Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy slyšel silné volání po míru bez ohledu na minulost. Nelze zde nevzpomenout citát pana Duška z jeho geniálního Pojednání o životě:"Kdyby tenkrát tvůj táta mýmu tátovi neřekl....." Působivé bylo i obvinění politiků/panovníků z rozpoutání a udržování absurdní, však velmi výnosné nenávisti. Myslím, že v dnešním globálním světě je dobré vtloukat dětem už od malička do hlavy, že cokoli se na světě děje, na tom někdo vydělá. A také že když vám nějaký politik vnucuje iracionální nenávist k nějaké osobě (nebo dokonce celému národu či rase), bude na tom vždy něco podezřelého, bude v tom vždy nějaká lež. Na závěr bych rád vzpomenul pana Marka Ebena a jeho poznámku o hyperkorektnosti. První žena-generál v české armádě byla jmenována v roce 2017. A opravdu silně pochybuji, že by kdy na jakékoli lodi byl bocman žena. Ano, film je pohádka a jedná se o maličkost, nicméně i z pohádek se dá čerpat poučení, tak by mělo být správné.
Enon
Enon
1 096 bodů
4
Já měl pro to celkem velké očekávání ale jsem dost zklamán. Je to ten úplně nejvíc generický příběh, který si u pohádky dovedete představit, a mě už to začíná opravdu nudit. Pokud je to opravdu dobře zpracované a vymyšlené jako například Raya a drak, tak s tím nemám sebemenší problém ale tady je to prostě hloupý a tupý. Pro děti asi budiž ty se u toho asi zabaví díky krásným barvičkám a roztomilým příšerkám, mě už tohle bohužel nestačí. Potřebuji aby to mělo alespoň trochu funkční příběh, nebo nějaké emoce. Prostě jakoukoliv přidanou hodnotu, případně message. 48%
Hyperpohon
Hyperpohon
439 bodů
5
Vizuálne pekný animák ale to je všeko. Samozrejme, že príšery sú dobré, ako to je v modernej kinematografii bežné a to animáku najviac podkopáva nohy, keby boli tie príšery aspoň prekreslené a film sa viac zaoberal ich svetom tak by som to filmu aj odpustil. Ale takto je to len priemerný animák, ktorý neurazí ale ani nenadchne 5/10.