Vládcové nebes

76%
Vládcové nebes
Pět mil nad zemí, daleko za nepřátelskou linií, riskuje jedenáct mužů v letadlech Boeing B-17 Flying Fortress (létající pevnost) své životy v boji proti hejnům nepřátelských německých letounů za dob druhé světové války. Ze spolupráce Stevena Spielberga, Toma Hankse a producenta Garyho Goetzmana s Apple TV+ vznikl výpravný historický seriál Vládcové nebes o letcích sté bombardovacích skupin – bratrstvu ukutém odvahou, hrozbou smrti a vírou ve vítězství.




Recenze: Vládcové nebes

Kinobox.cz
80%

Vládcové nebes zahájili svou seriálovou cestu precizním řemeslem a obřím měřítkem, v němž zaujme zejména hezky staromódní atmosféra, velkolepá letecká vřava i sympatičtí hrdinové. Prvním dvěma dílům sice neprospívá jistá chladnost a divácká odměřenost, jinak ovšem novinka od tvůrců Bratrstva neohrožených nabízí přesně to, co si fanoušci válečných podívaných přáli.


M66
M66
201 bodů
6
17.3.2024
HadviChuck
HadviChuck
180 bodů
9
První asi 4 díly s akcí, přesto horší budování vztahů k postavám. V dalších dílech obrat, akce ubylo, zato konečně se divák zorientoval v postavách a získal k nim silnější vztah. Poslední díl klasický, americký patos, přesto to chytlo za srdíčko. Po celou dobu jsme byli svědky kvalitní filmařiny, občas sice CGI zatahala za oči, přesto to byla krásná podívaná (uz jen tím, že B-17 prostě bylo nejkrásnější letadlo WWII). Celkově jde o důstojné “pokračování” Bratrstva. Hodnotil bych někde mezi 8-9/10, ale vzhledem k celkovému dojmu a hereckým výkonům, i přes slabší první epizody, nakonec zaokrouhluji na 9/10.


Dodatečné informace

Původní název:
Masters of the Air (více)
  • USA Vládcové nebes
  • USA Masters of the Air
  • USA マスターズ・オブ・ザ・エアー
  • USA Los amos del aire
  • USA Masters of the Sky
  • USA Władcy przestworzy
Premiéra v ČR:
26. 1. 2024
Distributor:
Apple TV+
Země původu:
USA
Čeština:
Vládcové nebes je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch