Mosul

71%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Podobně jako Vyproštění je i Mosul hodně travitelný hlavně v té akční poloze. S tím rozdílem, že tady ta akce už působí dost realisticky. Postavy mě ale moc nezajímaly, vlastně se mi některé dost pletly (sorry, tak to je) a celkově se ta cesta odnikud nikam docela táhla. 4/10
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9
Věřím tomu, že tenhle film je hodně podobnej skutečnosti (ta je patrně horší). Humus, zmatek, špína, střelba na všechno, žádný slitování. Samozřejmě něco je v tomhle filmu navíc, ale nevadí to. Za tu syrovost - 90 procent. Dám to ještě jednou a možná hodnocení zvednu. Válka je svinstvo a tahle - obzvlášť velký svinstvo.
  • atmosféra, syrovost
kknk2
kknk2
2 949 bodů
8.5
Jde zejména o akčňák z prostředí moderní války. Publiku je naservírována tak akorát krvavá a realistická podívaná, která se nevyžívá v hnusárnách. Navzdory předpokladu mě Mosul ani psychicky nevyždímal, má pohlcující tempo i vyváženou pointu. PS: po dlouhé době 0 % Amíků, ti by asi těžko vyměnili vodní dýmku za RPG.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8.5
Velmi realistické z pekla Mosulu, kdy zbytky speciální jednotky loví příslušníky Daeš (Islámský stát). Autentické prostředí potrhuje i jazyk filmu - arabština. Bez vojenských akcí na efekt, klasické střídání boje ve zdevastovaném městě a chvilek, kdy se přepočítají ztráty, ošetří zranění a jde se dál. Boj se skrytým nepřítelem v kulisách větších či menších ruin, se zbytky poschovávaného civilního obyvatelstva, s možnými zrádci a poschovávaným členy Daeš. Příjemná pointa, která významně polidšťuje členy jednotky a dává hlubší rozměr celému počínání. Ti chlapi měli dobrou motivaci, i když používali drsné prostředky a neznali slitování. V kontextu toho, co se tam dělo, se jim nelze divit. Natočeno na základě skutečností a věnováno padlým členům jednotky.