Na nože: Glass Onion

70%
Na nože: Glass Onion

Miliardář Miles Bron pozve své přátele (a detektiva Benoita Blanca) na vraždami a záhadami inspirovaný večírek, jež se koná na jeho soukromém ostrově Glass Onion v Řecku. Když se ale náhle objeví skutečná mrtvola, musí Blanc případ rozlousknout a zjistit, kdo je pachatel.

Pokračování detektivky Na nože.




Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Druhé pokračování případu detektiva, jehož ztvárňuje skvělý Daniel Craig se vůbec neztratil za starším bratříčkem. Opět pořádný propletenec, logicky uspořádané skoky v čase a slušné vyústění. Lehce mě zklamal můj oblíbenec Edward Norton, který zahrál naprosto průměrně.. mám na něho asi trošku vyšší nároky. Film se mi ale líbil moc.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Tak tady jsem hodně mimo české přijetí, kdy platí taková ta standardní fráze "nevím, jestli jsem sledoval stejný film". Chápal bych výtku k přílišné doslovnosti, ale říct, že jako satira to je bezzubé a nekonkrétní, mi přijde absurdní. Dlouho jsem neviděl satiru, která by nejen tak důkladně pojmenovala problém, řešení i slepé uličky, ale demonstrovala to nejen rétoricky, ale i svou podobou. je to o kus slabší než přirozeně sympatičtější jednička, ale za mě skvělý film, který u mě s časem jedině stoupá. 4 a 1/2 a možná dám brzo plný počet.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zatímco první Knives Out se dalo brát jako detektivka, která obstojí v žánru sama o sobě, tak dvojka už je tak trošku parodií na sebe sama. I přes tu mamutí stopáž to ale odsejpá docela svižně, herci do jednoho skvělí, ale ty zvraty tady už nějak neladí a nešokují, jak by měly. 6/10

Dodatečné informace

Původní název:
Na nože: Glass Onion (více)
  • USA Na nože: Glass Onion
  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery
  • USA Knives Out 2
Premiéra v ČR:
23. 12. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
13,28 mil. USD (celosvětově)

Další z kolekce Na nože: Glass Onion


Podobné


Powered byJustWatch