Herec

70%
Herec
Plakát traileru
Dramatický příběh slibného mladého herce zasazený do počátku padesátých let dvacátého století. Mnoho mladých lidí tehdy muselo volit stejně jako on: totalitnímu režimu se postavit, přizpůsobit, nebo se na něm dokonce aktivně podílet. Volba hlavní postavy minisérie Herec je přitom ještě o řád složitější. Standa v sobě totiž skrývá velké tajemství. Pro někoho traumatizující handicap, pro něj však překvapivá cesta ke kariéře. Minisérie je studií lidského charakteru a jednání ve vyhrocených situacích, kdy otázka morálky a chování hrdiny není zdaleka jednoznačná. (Česká televize)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Mladá generace našich herců dostala šanci zahrát si hlavní role v dramatu z doby rané totality a vyšlo to tak napůl. Jan Cina je jistě velmi talentovaný člověk, ale uvěřil jsem mu až v poslední třetině filmu, kdy byl vystrašený a na dně. Ambiciózního herce a posluhovače agentům STB moc dobře neztvárnil. Film na téma jak se "prase" málem uvaří ve své vlastní šťávě a nakonec se místo něj uvaří všichni jeho blízcí, je celkově velmi dobrý. Hudba, či lépe řečeno hororové skřeky a hluky mi vůbec nevadily, co mi ale vadilo, byl šedožlutý filtr. Vypadalo to, že má většina herců žloutenku. Filmaři se nám dlouhodobě snaží filtrem vsugerovat, jak vypadaly padesátá léte, jiným filtrem zase sedmdesátá.. ok má to své opodstatnéní, ale tady to bylo mírně přes čáru. Celkově..dobré drama, hustá atmosféra a je potřeba poděkovat za každý takovýto projekt, z kterého mi není za naší kinematografii stydno, jak tomu bývá často u vztahových "komedií", které na nás někteří filmaři chrlí, jako z běžícího pásu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Statisticky vygenerovaný kýč, který nemá náznak rukopisu. A to není špatně jen kvůli nějakým autorským ideálům, ale jednoduše proto, že tohle nic není jak číst a jak vnímat - je to natočeno jako cokoliv, takže to nemá na základě čeho navázat komunikaci. Hraje Cina špatného herce, nebo špatně hraje herce? Kdo ví. Jeho postava je nečitelná, ne ale ve smyslu ambivalence, ale naprosté prázdnoty, protože neopouští rámec melodramatické zkratky ani po čtyřech hodinách. Proč to má tři díly, když to nedojde dál než za pointu první epizody? Kdyby u ní zůstalo, byla by zbyla nějaká iluze, že to o něčem bylo. Ty repetice vypadají na konci směšně a na závěru trojky jsem se dost nasmál. Jestli tohle je nejvíc, na co se ČT zmůže, tak to je fakt smutný. Potenciál byl obrovský, provedení nula. PS: Sice to je film s protagonistou gayem, ale to by nebyli vynalézaví čeští filmaři, aby nenašli "naprosto organický a přirozený" způsob, aby mohla nejvíc ukázat Boková, která když vylézá z vany, tak na ni musíme hodně dlouho a v celku koukat - pokud je řeč o nějakých ČT kvótách, tak tohle je jim bližší.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
2
První díl docela slušně vygradoval (2/5), ale ve zbyteku to průměrnělo ještě víc a játo dokoukal ze setrvačnosti. Osudy postav mě přestaly zajímat, dialogy a scény mnohdy nepůsobily příliš přesvědčivě a vlastně jsem se u toho následně už vůbec nebavil. Tudíž jako celek je to jasnej neuspěch o 4 hodinách.

Dodatečné informace

Původní název:
Herec (více)
  • Česká republika Herec
Premiéra v ČR:
25. 10. 2020
Země původu:
Česká republika

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch