Kosmická odysea Maxe Clouda

43%
Kosmická odysea Maxe Clouda
Plakát traileru
Už vás někdy pohltila počítačová hra? Pokud ne vám, pak jí se to doopravdy stalo! Ze Sary se stala jedna z postav její oblíbené hry o vesmírných dobrodružstvích kapitána Maxe Clouda. Najednou se přímo účastní komické, ale i pěkně nebezpečné výpravy. Sarah má před sebou jedinečný zážitek, ale jen v tom případě, že se jí podaří nepřijít o poslední život a vrátit se do reality. Osud dívky se ocitá v rukou jejího kamaráda, který odhalil, co se stalo, a začíná hrát. (Filmbox)


Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Kosmická odysea Maxe Clouda je akční sci-fi béčko, které mělo větší ambice než na které se nakonec dostalo. Celý film se snaží vést na vlně starých videoher a jejich zajetých pravidel, ale film není tak zábavný jak by si tvůrci nejspíš přáli. Celé to na mne působilo levně a nedotaženě. Scott Adkins v roli Maxe nedokáže nijak překvapit a nepředvede vůbec nic ze svého bojového umění. Ve výsledku se nejedná o žádný vyslovený průser jak by mohly recenze napovídat, ale rozhodně se také nejedná o nic co musíte vidět.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
1.5
Tady se něco hodně nepovedlo. Nápad, že se člověk dostane do "předpotopní" videohry a druhý jí navíc ovládá není vůbec špatný. špatné je však groteskní zpracování hraničící s parodií. Rozhodně to není komedie, nebo alespoň já jsem žádnou humornou scénu nezaznamenal.. prostě ne, tohle bylo spíše utrpení..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
2
Filmové peklo ve vzpomínkovém režimu na dobu nostalgickou v rámci počátků videoher. Tady opravdu přijal roli akční bijec Scott Adkins? Tak to také musí být ze zoufalství vděčný za každou roli bez ohledu na bizarnost. Film začne zajímavě. Něco jako vesmírné plavidlo havaruje na nějaké planetě a hned se zjistí, že se jedná o mezigalaktické vězení nejhrubšího zrna. Následuje pubertální hráčka videoher, kterak se dostane přímo do hry. A začnou se dít věci. Už při prvních dialogů a křečovitě pojatých scén oslňující neonem však každému dojde, že tu není něco v pořádku. Jde o dohrátí akční sci-fi retro 16bitové videohry, jehož filmové zpracování patří mezi absolutní brak. Jestli někdo pochopí, o co v jednotlivých scénách jde, to už potom musí pochopit naprosto všechno. Co se týče výpravy, křečovitosti, laciných dialogů, primitivních akčních scén a vůbec celkových přetvářek, jakoby to nabývalo dojmu, že má produkci na svědomí studio Disney pro svůj vlastní televizní kanál a nyní i stream, ale není tomu tak. Patří sem i jedno důležité divácké upozornění. Komu vadila neonová světla už ve filmu ´Batman a Robin´ (1997), tenhle snímek nechť raději vynechá a nebo si nasadí sluneční brýle. Tentokrát jsou neonová světla skutečně oslňující. A aby té bizarnosti nebylo málo, na samém konci nechybí ani rasový kodex druhého Lebensbornu a hned dvakrát. Mezi dospělými běloch - černoška a mezi mladými černoch - běloška. I nás vládní projekt pod názvem Hate Free propaguje krásné dětské mulatky, tak proč by se to do nás propagandisticky necpalo vždy a všude, že?

Dodatečné informace

Původní název:
The Intergalactic Adventures of Max Cloud (více)
  • Velká Británie Kosmická odysea Maxe Clouda
  • Velká Británie The Intergalactic Adventures of Max Cloud
Premiéra v ČR:
15. 4. 2021
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
16+
Čeština:
Kosmická odysea Maxe Clouda je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch