Oni naklonovali Tyrona

61%
Oni naklonovali Tyrona
Řada děsivých událostí vrhá skupinu tří lidí na stopu hanebného vládního spiknutí. (Kuroni)Fontaine, drogový dealer ze sousedství, je zastřelen svým rivalem Isaacem. Jenže druhý den ráno se ve své posteli vzbudí bez jediného škrábnutí. Spolu s dalšími dvěma kumpány Slick Charlesem a Yo-Yo začnou vyšetřovat, co se stalo a stopy je zavedou do tajného podzemního vládního komplexu, kde laboratoř provádí experimenty na místní černošské pupulaci a Fontaine s hrůzou zjišťuje, že je lidským kolen, kterého ovládá Nixon. Zpočátku zoufalý muž se rozhodne jednat a nemorálním bělošským vůdcům se postavit.



Recenze: Oni naklonovali Tyrona

Kinobox.cz
65%

„Asimilace je lepší než anihilace.“ Provokativní satirický thriller chytře tematizuje manipulaci afroamerického obyvatelstva prostřednictvím kultury a civilizačních výdobytků, o jejichž podobě rozhoduje někdo jiný. Nespornou energii a vtahující atmosféru však trochu sráží uspěchaný scénář, v němž ke zvratům a posunům v příběhu občas dochází až příliš nahodile a neuspokojivě. Alespoň že na provokativní odhalení, kdo je onen titulní Tyrone, si musíme počkat až do konce.


mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Tak nám naklonovali Tyrona a Netflix se může zbláznit radostí. V letošní velmi chudé filmové nabídce nejpopulárnější streamovací služby se totiž jedná o jeden z nejlépe hodnocených kousků, který už od červnové premiéry na American Black Film Festival provázejí velmi spokojené kritické recenze i divácké ohlasy. A nelze se jim divit. Nápadité dílo Oni naklonovali Tyrona se totiž hrdě řadí mezi podvratně satirické a na první pohled trochu nenápadné snímky jako Barbar (2022) či Pearl (2022), které můžeme nacházet na online platformách. Právě ty vyprávějí o palčivých tématech současné americké společnosti leckdy podnětněji a odvážněji než mnohem ambicióznější projekty s řádově vyššími rozpočty.
Marcos22
Marcos22
994 bodů
8
Brutálně ujetej biják plnej brilantně vystavenejch hlášek, který ho řadí v tomto směru k naprosté špičce kinematografie. Především Jamie Foxx tu posílá jednu hlášku za druhou jedna radost. Oni naklonovali Tyrona je těžkotonážní klonovací nálož plná absurdních a velmi originálních nápadů, které tak snímek řadí k jednomu z nejlepších auteurských počinů za poslední roky. Velmi podobný pocit po projekci jsem měl z prvního Zombielandu. I přes několik málo významných scénáristických přešlapů, převážně souvisejících s využíváním kamerového systému (sci-fi seriál Silo je po této stránce o kus dál), řadím Oni naklonovali Tyrona velmi vysoko. Za poslední dobu jsem se u málokterého filmu takto královsky bavil. 75 %. 👍 (23.07.2023)
Carol Wildlife
Carol Wildlife
123 bodů
7
Od druhe pulky se to trosku rozbije, ale za me furt dobry


Dodatečné informace

Původní název:
They Cloned Tyrone (více)
  • USA Oni naklonovali Tyrona
  • USA They Cloned Tyrone
  • USA Hanno clonato Tyrone
  • USA Ils ont cloné Tyrone
  • USA Sie haben Tyrone geklont
Premiéra v ČR:
21. 7. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Rozpočet:
47 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch