#Žiju

64%
#Žiju

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)



Režie:
Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Zombie filmů je v poslední době jako hřibů po dešti a přijít s něčím novým je takřka nemožné. #Žiju bych také neřadil mezi ty nejoriginálnější počiny,které můžete v daném žánru najít. Svým námětem mi připomněl francouzský snímek Noc požírá svět. I přes jistou podobnost se jedná o povedenou podívanou se sympatickým hlavním hrdinou a slušnou atmosférou. Ve výsledku tedy spokojenost a v rámci žánru nadprůměr.
kery-
kery-
3 671 bodů
6
V uvedených žánrech mi chybí komedie, ale to se dnes v korejské produkci už asi moc neřeší. Jinak je to klasické nízkorozpočtové béčko, kterých jsou mraky. Tohle má ale - narozdíl od těch jiných z americké produkce - alespoň znatelné známky vlastního nápadu. Vůbec bych si netroufal tvrdit, že by to byl průser. Víc takových zombie filmů, a bude to fajn..
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7
#Alive je vlastně taková korejská zombie metafora na přežívání lockdownu během koronavirové pandemie. Mladý muž je zavřený ve svém přepychovém bytě, kde se může v pohodlíčku válet, hrát videohry a pít dobrý alkohol, zatímco venkovní svět jde do háje. Eventuálně ale tyto zlaté časy brzy skončí, protože začne docházet jídlo a voda, přičemž se hrdina musí vydat ven z bytu, ale si našel něco k snědku. Samotný motiv přežívání zombie apokalypsy na jednom malém, uzavřeném a vybaveném místě, ještě navíc s hlavní postavou prostého puberťáka, je supr nápad. Nemluvě také o využití novodobé technologie a sociálních sítích, což dodává filmu unikátní šťávu. Film se tím hezky odlišuje od klasického formátu dalších zombie snímků, čímž se chytře vyhýbá nějaké stereotypní zápletce. A i když je nápad dobrej, stejně mi přišlo, že v mnoha pasážích tvůrci příliš nevěděli, co s tím dějem dělat. Jednu dobu to chvilku vypadalo na psychologické drama, pak si ale tvůrci řekli, že z toho vlastně chtějí mít napínavou řezačku, díky čemuž je celý děj poněkud zmatečný. Ve výsledku to ale byla příjemná zombařina, i přestože se film trošku hledá, plus v žánru už vyšly mnohem lepší kousky. Navíc korejskými zombie se přece nedá pohrdnout!

Dodatečné informace

Původní název:
#Saraitda (více)
  • Jižní Korea #Žiju
  • Jižní Korea #Saraitda
  • Jižní Korea #Alive
Premiéra v ČR:
8. 9. 2020
Země původu:
Jižní Korea
Rozpočet:
6,3 mil. USD
Tržby:
13,42 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch