Spider-Man: Bez domova

83%
Spider-Man: Bez domova
Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v jiných vesmírech. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)



Recenze: Spider-Man: Bez domova

Kinobox.cz
85%

Po zhlédnutí nového Spider-Mana: Bez domova budete mít pocit, že se váš čas strávený nad všemi marvelovkami opravdu vyplatil. Užijí si ho ale i ti, kteří tento filmový žánr zase tolik nesledují. Snímek totiž kromě dějem nabitého příběhu nabízí také perfektní scenérie, záběry kamery a dechberoucí CGI efekty, jež podtrhují každou akční scénu. A že jich není zrovna málo. Potěšilo mě také to, že se snímek nesl ve velmi podobném duchu jako nedávný animovaný film Spider-Man: Paralelní světy, kde byl v hlavní roli místo Petera Parkera student Miles Morales.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Spider-man patří k mým vůbec nejoblíbenějším komiksákům a jeho spojení s Marvelem je splněným mokrým snem všech fandů. Osobně jsem byl z prvního dobrodružství pod křídly Marvelu trochu v rozpacích. Druhý díl byl trochu lepší, ale stále to bylo dost daleko od mého očekávání. To se konečně podařilo naplnit až teď s tímto dílem. Otevření multivesmíru a přivést zpět staré známe tváře z předchozích filmů byl geniální nápad, který si zaslouží poplácání po zádech. Tímto se ale dostávám k jádru pudla. Tento dozajista skvělý fanservis totiž potřebuje scénáristicky hodně pomoc přičemž věci kolikrát nedávají vůbec smysl a vlastně i zpochybňují ostatní Marvelovky. To je podle mne největším problémem filmu, který alespoň pro mne vyvažuje ta dávka nostalgie z návratu starých známých. Akce je natočená velmi dobře, ale nijak nepřekračuje standarty Marvelu. Humor funguje a to je u Spider-mana podstatné, takže tímto si u mne získal další plusové body. Suma Sumárum je Bez domova kvalitně natočený film, který se tak moc chtěl zavděčit, až ve výsledku přehnal.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Marvel si asi myslím, že čím více superhrdinů a padouchů do filmu nacpe, tím lepší to bude. Opak je pravdou, je to kvalitní digitální zmatek a celkem zklamání. Setkáme se se všemi Spider-many, kteří si role střihli před Tomem Holandem i se starými padouchy z minulých filmů. Propojit je pomocí paralelních světů je vlastně dobrý nápad, ale nesmělo by to celé působit tak zmatečně. Vizuál dobrý, film koukatelný, ale čekal jsem víc.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Bylo jasné, že to bude především fan fiction. Ale musela to být tak špatná fan fiction? Kdyby producenti chvíli Googlovali, najdou dvacet příběhů, které dal do kupy nějaký nerd ve volném čase a drží pohromadě líp. Postavy naházené bez ladu a skladu, zatím nikdy jsem neměl v Marvel filmu pocit tak hloupých lidí, jejichž chování postrádá náznaky kauzality a logiky. Toporný je i scénář od té nejzákladnější úrovně výš, kde postavy nesmyslně stojí desítky vteřin mimo záběr a mlčí, protože ještě nepřišla řada na jejich repliku a je potřeba, aby si dialog odbyl někdo jiný. Humorné vsuvky svojí nepatřičností vyvolávají až existenciální tíseň. Motiv "napravování záporáků" má velmi divný vibe, o kterém se ale nemůžu dohadovat bez spoilerování. Všechno to intertextuální magoření jen zakrývá, že ten film o ničem není - a to co do významu i metavýznamu, nebuduje funkční příběh ani metapříběh. Upřímně řečeno jsem překvapený tím, jak impotentně toporný film to je. (A rád bych podotknul, že mám rád Spider-Many Raimiho i Webba.)


Dodatečné informace

Původní název:
Spider-Man: No Way Home (více)
  • USA Spider-Man: Bez domova
  • USA Spider-Man: No Way Home
  • USA Untitled Spider-Man Sequel
Premiéra v ČR:
16. 12. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Spider-Man: Bez domova je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Spider-Man: Bez domova


Podobné


Powered byJustWatch