Zaklínač: Vlčí sen

78%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Moc pěkný animák o Zaklínačích, monstrech i vystrašených lidech. Spojení soubojů, romantiky, vše pěkně vyladěno a k tomu dobře zvolená klasičtější animace, která snímku sluší. Tempo slušné, film netrvá dlouho a tak nemá šanci diváka nudit. Pro fanoušky Zaklínače asi povinná věc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Parádní drsný animák, který šlape plyn na podlahu už od úvodních sekund. A hlavně je dějově srozumitelnější než zaklínačí seriál. Tohle bych rozhodně mohl častěji. 8/10
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Milý, nenápadný spin-off vyplňujúci časovú medzeru medzi prvou a druhou sériou seriálového Zaklínača. Krásnu animáciu doplňuje strhujúco nakreslený príbeh so skvelým anglickým znením (ale aj solídnym českým dabingom) a dychberúcim vykreslením sveta Andrzeja Sapkowského. Pre fanúšikov Zaklínača skvelý fan-service, no že by sa jednalo o nejaký svetoborný počin, to povedať nemôžem. V podstate som si okrem hlavnej dejovej linky z filmu nezapamätal vôbec nič. I tak, ale môžem výsledný produkt viac-menej odporučiť (ak vám teda Nevadí rádoby "anime štylizácia", ktorou Netflix obohacuje každý animovaný projekt zo svojej dielne)...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Minimální očekávání dokáži ve většině věcí zmírnit utrpení. S tímto přístupem tak nezbývalo nic jiného, než být svým způsobem spokojený. A to i navzdory tomu, že haprující logika a podobné nedodělky srážely jinak dobrou atmosféru, stejně jako podivuhodná animace v akčních scénách. Ve výsledku to proto dopadlo přijatelně na jedno zhlédnutí. V těch dalších by se naplno projevilo nejen haprující tempo v druhé třetině, ale řada dalších neduhů. Zůstanu proto u jednoho zhlédnutí a přijatelném hodnocení.
kubas369
4 086 bodů
6
6/10. Ano Netflix si uvědomuje, že se mu dostalo s právy na Zaklínače do ruky něco co by mohlo vynášet nejméně dekádu pořádný balík. Je jasné, že tuhle kravku je potřeba pořádně podojit, jen by si měli dát bacha aby jim to mlíčko pěkně nezkyslo. Měli by se poučit od Disneyho a jeho prznění Star Wars, že mít značku s obrovským potenciálem neznamená, že vše bude procházka růžovým sadem. Ale zpátky k Vesemirovi, je trošku smutné že kreslená verze je daleko lepší než ta hraná. Celý jeho ,,origin" příběh zde zpracovaný není špatný, ale celý ten příběh mi moc nezapadá jak do samotného hraného seriálu tak ani do knih. Bohužel největší problém mám se samotnou animací ta mi doopravdy nesedla. Je to prostě průměr ve všech ohledech alespoň to bylo správně brutální a krvavé. Začínám mít doopravdy obavy co bude s Kontinentem dál.
slord
slord
3 832 bodů
8
Na druhú sériu s Henrym sa celkom teším, takže toto menšie nahliadnutie do sveta zaklínačov ma dosť potešilo. Príbeh ma dosť bavil, postavy neboli čiernobiele a akčné scény boli krvavé čo sa mi veľmi páčilo a užíval som si ich. Najviac ma mrzí, že z tohto nespravili seriál, ale len takýto krátky film, v seriálovej podobe by som si to vedel a chcel predstaviť. 8/10
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
10
Těšil jsem se na animovaný film, protože mi přišlo, že vizuální zpracování tohoto světa tomu přispěje a nemýlil jsem se. Je to šikovné a na úrovni jako Castlevania, jen se tam některé vizuální efekty vzhledem k slovanské kultuře nehodí, ale je to žánr anime a takové “chybky” se odpouští. Příběh o Kaer Morhen a jeho vyhoření díky samotné chamtivosti nelidských bytostí společně s těmi lidskými je trefa do černého a nemám proti tomu vůbec nic, jen plno zodpovězených otázek. Vesemir má trochu jiný look, než jak bych si ho jako mlaďocha představil, ale budiž. Spoustu zajímavých postav jako Ylliana a její chemie společně s Vesimirem, Tetra a její nenávist vůči vědmákům. Lidská hloupost, nenávist, hanoba, krev a střeva. To vše dělalo vždy zaklínače výjimečným a jim se to podařilo nacpat do animace, která trvá hodinu a půl a ono to set sakra funguje. Na závěr bych chtěl vyzdvihnout finální bitvu v iluzi a zakončení u jezera. Zahřálo mě to u srdíčka. I samotný fan servis na konci . ❤️ /86%/
naineko
naineko
1 532 bodů
6
Na můj vkus moc schématické a přeci jen až příliš vzdálené předloze (když už ne zápletkou, tak opulentnosti "magie") - moc se mi nechce věřit, že Sapkowski je zde jako scénarista uveden jinak než jen ze "zdvořilosti". Animace spíš kostrbatá, scénář viditelně poslepovaný, odhalení motivů postav spíš náhodilé a na sílu. Svým způsobem (jako generické fantasy) potěšilo, ale kdyby tohle nevzniklo, tak by se nestala žádná škoda. Český název je jako většinou kapitola sama pro sebe.
CarnTheSlayer
CarnTheSlayer
877 bodů
8
Pěkný celovečerní prequel k seriálu s taktéž pěknou animací, ale stále se jedná o průměrný dobrý film. Mohl být trochu delší, takhle to v podstatě nějak letem světem nahlédlo do minulosti Vesemira. Klidně uvítám další animovaný projekt ze světa Zaklínače. Jo a viděl jsem to s českým dabingem. Vůbec není špatný.
Smudlla
Smudlla
321 bodů
7
7/10. Je to dobrý. Díky anime stylu z toho hodně čiší vizuální orgie a je vidět, že na vizuálu si dali hodně záležet a to já velmi cením. Když se nad tím ale zamyslím, tak mi přijde zvláštní, že *KNÍŽNÍ SPOILER* Geralt je schopný prohrát každou bitvu s Vilgefortzem pokud jsou Zaklínači dle tohohle filmu skutečně tak mocní. *KONEC SPOILERU* Velmi se mi líbily nápady, jak se Zaklínačskýma, tak i s Mágovskýma schopnostma a taky oceňuju nové nestvůry, které nenaleznete ani ve hrách ani v knihách (možná ani v komiksech, ale ty jsem nečetl). Co se však postav a příběhu týče, je to kapánek zklamání. Osobně mě překvapilo, že jsem si tu Vesemira oblíbil víc než Geralta v seriálu (patrně to bude díky tomu, že Geralta v seriálu scénáristi většinou psali jako hňupa) a i ostatní postavy jsou zajímavé a každý má svůj charakter, ale postrádají hloubku. Stejně tak i příběh, což je vážně škoda vzhledem k tomu jaké téma film zpracovává. Ale zase nač peskovat film za to, že není oscarovým počinem, když se o to ani nesnažil? Jde zkrátka o příjemnou jednohubku, kterou si rád v budoucnu dám znova a pro fanoušky Zaklínače (ať už knih, seriálu, her nebo všeho dohromady jako já) je to krásná odpověď na otázku: Co tehdá stalo se Zaklínači? Jo a mohl bych zmínit i soundtrack, ale upřímně žádná ze skladeb mi neuvízla v hlavě, byť se fakt snažili.