Americká vražda: Rodina od vedle

66%
Americká vražda: Rodina od vedle

Roku 2018 zmizela v Coloradu osmatřicetiletá Shanan Wattsová a její dvě nejmladší dcery. Srdceryvný příběh nešťastné rodiny si nyní získává celý svět. (Kinobox.cz)



Recenze: Americká vražda: Rodina od vedle

Kinobox.cz
90%

Když se zkusím odpoutat od všech mých pocitů a zaměřím se čistě jen na technickou stránku, jedná se o velmi originálně a zajímavě zpracovaný dokument, který umí propojit policejní záznamy se záběry a fotkami odkazující na sociální sítě oběti.


marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Dokument vytvořený výhradně na základě autentických záznamů: posty ze sociálních sítí, zprávy přes Messenger, záznamy kamer, včetně záznamů z policejního vyšetřování a soudní síně. Shanann a Chris se strašně moc milovali, aspoň Shanann si to myslela. Než si Chris našel bokovku a zlikvidoval manželku i obě dcery. Jen přemýšlím, co je víc znechucující, zda samotný čin, anebo způsob, jakým se snaží část diváků přisoudit vinu oběti. Diskutují výhradně o tom, jak nesnesitelná byla Shanann, btw. byla dost příšerná – hroutila se z toho, že jí Chris po měsíci odloučení nesáhl na zadek a jiné zásadní citové újmy tohoto typu. Do háje, proč ale komentáře neřeší to monstrum. Zbabělec prvního kalibru, který své drahé polovičce nedokáže na rovinu říct, že už to s ní nedává. Nehledě na to, že existují manželské poradny. Pokud na ně neměl náladu, furt ještě mohl odejít dveřmi. Bylo mě hodně líto jeho rodičů. Vypadali jako spořádání lidé, naprosto zlomení a zoufalí z toho, co provedl. Shanann cpala na sítě každé uprdnutí. Není to však chyba sítí, co se stalo. K zločinu tohoto typu by stejně dobře mohlo dojít, i kdyby žádný internet neexistoval. Člověk, který se jeví jako naprosto bezproblémový, spáchá neuvěřitelnou obludnost. Film neodpovídá na otázku proč – jak fungovala Chris osobností dispozice ve spojení se situací, ve které žil. Využití záběrů vytvořených Shanann v době, kdy myslela, že je šťastně vdaná, dává bezprostřední vhled do života s psychopatem, který fantasticky klame tělem. Varování pro všechny, kdo si udělají úsudek jen na základě kouzla osobnosti jednoho z partnerů a mají nezvratitelně jasno.
Kuroni
Kuroni
652 bodů
9
Velmi originálně zpracovaný dokument, který zachycuje jednu z odporných masových vražd ve Spojených státech.

Dodatečné informace

Původní název:
American Murder: The Family Next Door (více)
  • USA Americká vražda: Rodina od vedle
  • USA American Murder: The Family Next Door
Premiéra v ČR:
30. 9. 2020
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch