Sociální dilema

66%
Sociální dilema
Plakát traileru

Ve filmu na pomezí dokumentu a dramatu varují odborníci na moderní technologie před sociálními sítěmi, které sami vytvořili.(Netflix)




M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Pútavý dokument o závislostiach na sociálnych sieťach a internete atypicky podaný dramatickým, dokumentárnym štýlom. Je trochu irónia, že to celé vlastne produkoval Netflix...
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
Když se jeden z mluvících rádoby "expertů" tlemil tomu, že nová generace je samotný chodící produkt velkých korporátních zmrdů pod taktovkou Googlu a Facebooku, připomnělo mi to učitelku ze střední školy, kdy povídala, že v babském časopisu o zchrátralých kloubech, četla o nastávající generaci, že to takzvaný “smartphone zombies", kteří se nedokážou odtrhnout od displejů. V hlavě mi mimo toho, že by ta stará rašple měla jít konečně do důchodu, naskočila myšlenka že se musím podívat na Instagram. Jo, pointa nikde? A co chceš od středoškolského idiota? Něco inteligentního?
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
6.5
Kdo se průběžně zajímá, jak fungují sítě, tak se nic nového nedozví. Pro některé naivy užitečné. Nic není zadarmo, vždycky se musíš zeptat, kolik budeš platit. Tady mně chybělo rozlišení mezi etickým a neetickým. Když jsem zadarmo na síti, musím počítat s tím, že mně tam budou vyskakovat reklamní nabídky. Problém to začne být, když se přejde do ovlivňování, koho volit, když se cpou vyprofilované statusy s jedním cílem, přetáhnout si cílovku za účelem většího vystrašení prostřednictvím servírování upravených zpráv. Nic není čistá lež, jen se kravina z Horní Dolní nabídne jako krize celé západní společnosti. Tedy ve spolupráci se sociology, psychology, neurovědci cíleně pracuje s vybranými skupinami. Přitom na kafi je napsáno, pozor horké, spálíš si hubu. Na sítích ale není napsáno: pozor tyto posty z tebe udělají paranoika.

Dodatečné informace

Původní název:
The Social Dilemma (více)
  • USA Sociální dilema
  • USA The Social Dilemma
Premiéra v ČR:
9. 9. 2020
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch