Relikvie

57%
Relikvie
Plakát traileru
Když postarší Edna nevysvětlitelně zmizí, její dcera Kay a vnučka Sam spěchají do zchátralého venkovského sídla jejich rodiny, kde po celém domě nacházejí podivné stopy, které odhalují Edninu pokročilou demenci. Ale Edna se náhle vrátí stejně záhadně, jako zmizela. Kay se obává, že její matka nechce nebo nemůže říct, kde byla, ale Sam překypuje nadšením z toho, že je babička zpět. Když však začne být Ednino chování stále nepředvídatelnější, obě mají pocit, jako by ji začala ovládat jakási zákeřná temná síla. Celovečerní debut režisérky a scénáristky Natalie Eriky Jamesové vnáší do žánru filmů odehrávajících se ve strašidelných domech nezapomenutelný nový nádech.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Starý lidi, am I right? Hodně motivů mi přišlo nedotažených a ústřední metafora celkem průhledná - na konci jsem čekal, že to vše nějak zapadne do sebe, ale nestalo se to. většina zajímavého mi přišla opuštěna a za hlavním motivem se prostě udělala celkem očekávatelná tečka.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Poslední dobou mám na horory docela zálusk a děsně rád se podívám i na nějaký menší, který mě ale svojí originalitou dokáže zaujmout... Relikvie měla být o rodině, vyprávějící příběh o tom, jak pokřivený svět vidí dementní babička převedený do mistyčna a uměle vytvořeného strašení.. Tohle nebude ten typ mainstreamového hororu, kde na vás čeká nějaký zvrat ba dokonce jumpscare, nýbrž jde o soužití s postavami a všedností jejich situace, se kterou se v střídmější variaci může setkat každý z nás.. Mám rád chytré filmy, které diváka nechávají si metafory interpretovat po svém, nikoli jako je tomu tady mu je explicitně objasní.. Ovšem pokud dokážete nahlédnout za náznaky tvůrců a emocionálně se napojit na ústřední rodinu a její členy, či dokonce máte osobní zkušenost s tématem, mělo by pro vás jít o vyloženě chytrou metaforu.. Jen to není z těch simple (i když třeba kvalitních) hororů pro každého, naopak sazí na symboliku a všednost... A pokud máte vás děsí staří lidi, může to být nakonec docela psycho. 60%
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
relikvie xmrti část.3..

Dodatečné informace

Původní název:
Relic (více)
  • USA Relikvie
  • USA Relic
Země původu:
USA, Austrálie
Tržby:
2,9 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné