Gump - pes, který naučil lidi žít

56%
Gump - pes, který naučil lidi žít

„Jsem Gump a byl jsem toulavej pes…“

On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom    s člověkem.

Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku.

Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit.

Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich.

V lidských rolích se představí Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Jana Plodková, Richard Krajčo, Anna Šulcová a další. (Bioscop)




Recenze: Gump - pes, který naučil lidi žít

Kinobox.cz
30%

Gump – pes, který přiměl lidi přát si raději umřít nebo vypíchnout si oči rozžhaveným pohrabáčem, patří k tomu druhu děl, jež se snaží apelovat na autentické vztahy, lásku, upřímnost, vzájemnost, nezištnost, prostotu a užívání si každého dne. Ale činí tak prostředky největší mediální falše a v konzumeristickém duchu: „Pořiď si psa a konversky, budeš mít lepší materiál na instáč a sbalíš na to nějakou buchtu, co má taky hezký instáč.“ Nejspíš ale existuje dost lidí, kteří právě takové zboží chtějí a takové životy žijí.


mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Rozhýbaná reklama na psy z útulků láká na výrazný vizuál, a hlavně silné téma pro rodiny s dětmi. Jako narativní film příliš nefunguje a překvapí mírou drsnosti, přesto jako zážitek neurazí a svou diváckou obec si najít dokáže. Já mezi ni ale primárně opravdu nepatřím. Více zde.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
1
pes, který naučil lidi nudit se...prostě uplně zbytečný film...
sQelle
sQelle
2 814 bodů
6
Na jednu stranu film hrající na emoce a potřebu jít hned po projekci do nejbližšího útulku pro svého Melichara. Na druhou stranu každou chvíli z téhle libosti vytrhávající kýčovité záběry na duhu a zelené kopce plné psů, bílé probliky mezi střihy, či některé slabší herecké výkony.


Dodatečné informace

Původní název:
Gump - pes, který naučil lidi žít (více)
  • Česká republika Gump - pes, který naučil lidi žít
Premiéra v ČR:
22. 7. 2021
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch