Lux Æterna

62%
Lux Æterna

Esej o kinematografii, lásce k filmu a hysterických záchvatech během natáčení.

Dvě herečky, Béatrice Dalle a Charlotte Gainsbourg, vyprávějí na natáčení příběhy o čarodějnicích – ale to není všechno. Lux Æterna je rovněž esej o kinematografii, lásce k filmu a hysterických záchvatech na natáčení. Projekt je uměleckou reflexí společnosti očima umělců, který klade důraz na komplexnost různých jedinců a evokuje postoj důvěry, individuality a sebevyjádření značky Saint Laurent. Upozornění: Upozorňujeme, že se ve filmu používají stroboskopické efekty, které mohou vyvolat epileptický záchvat. (Film Europe)



Scénář:

Recenze: Lux Æterna

Kinobox.cz
40%

Nepochybuji o tom, že někteří režisérovi ortodoxní příznivci či nenapravitelní milovníci artových bizárů budou z Lux Æterna nadšeni, jelikož (možná) budou schopni se na Noého autorskou vizi naladit a ocenit ji v celku i v detailech. Mně se to ale bohužel nepodařilo.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Intenzivní, místy temně zábavné pro každého, kdo trochu zná to prostředí. Samozřejmě je trochu absurdní, zvlášť v době krize, v jaké jsme, sledovat film o tom, jak to filmaři mají ze všech lidí nejtěžší - ale nakonec pro každého jsou jeho problémy ty nejtíživější, tak proč ne pro Noého?
countcess_drella
3 910 bodů
10
Film jako umění skončil, už nemá smysl cokoliv natáčet. Ultra-meta-film byl natočen. Vy ostatní můžete jen doufat...

Dodatečné informace

Původní název:
Lux Æterna (více)
  • Francie Lux Æterna
Premiéra v ČR:
29. 7. 2021
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Francie
Přístupnost:
15+
Tržby:
0,32 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění