Host

65%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Za málo peněz, sakra hodně muziky. Host dokazuje, že k natočení kvalitního hororu není potřeba hvězdných jmen a nafouklých rozpočtů. Stačí dobrý nápad (o originalitě se tady moc mluvit nedá), přirozeně hrající herci a zručný režisér. Přiznám se, že jsem měl při sledování husinu až na prd... Občas to sice bylo až zbytečně konkrétní a prvoplánové. Dokud film skrýval ono zlo bylo to rozhodně lepší a v tomto souhlasím s Vurhorem. že se film na konci zbytečně odvázal. Každopádně Host dokázal za hodinu udělat větší parádu než většina dnešních drahých hororů.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Vynikající využití formátu, využití aktuální situace, využití hodinové stopáže. Rozhodně strašidelný film a je skvělé, že někdo takhle narychlo udělal něco tak dobrého. Možná mi přišlo zvláštní, jak rychle dokázaly přejít holky v několika momentech do normálního žertujícího stavu i po celkem dramatické manifestaci hodně divných věcí, ale ostatně to mělo být o jejich nerespektu vůči nadpřirozeným silám, tak to asi dává smysl a hodinový film musí odsýpat. Taky neřeším, že to neodpovídá na klasickou found footage otázku "proč už dávno neutekly někam do bezpečí a myslí furt na kamery", prortože si ten film chci užít - a rozhodně je co si na něm užít.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Krátky, stručný, výstižný a hlavne skromný paranormálny horor bez väčších hluchých miest. Jedná sa síce o klasickú teen "vyvražďovačku" cez internet, no na pomery toho, že to vzniklo cez lockdown to má aj slušné jumpscary, rýchle tempo, impozantné efekty, zaujímavý dej a hlavne stabilné tempo. Odpadné cash grab projekty typu Unfriended, sa môžu len učiť...
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
Nemohu si pomoct, ale mě démon "natočený na found-footage" prostě nudí. Obzvlášť tenhle podžánr video-callingu. Asociace mladých holek, co se při státním Lock-Downovým syndromu, usmyslí, že z toho celého dne nic nedělání, budou strašit češtinářku Pasivníma aktivitama, a doufat, že se test na Slovní druhy přesune na další seanci. Není to atmosférické, zajimavé a už vůbec ne strašidelné. Navíc nepobírám, když by někoho navštívilo to "paranoidní cosi", že by mu šlo, zas tak o to, aby z toho něco měl "ten druhej". V mnoha urban legends, se při duchovi vypl signál a síť, a tady to nemá žádný dopad. A doprdele, fakt nesežeru, že pro zachování atmosféry, si vietnamka dá na ksicht náhubek? Běžte do řiti. (Jo, a co můžu docenit je délka, poslední dobou nestíhám se ani vysrat, a kdyby filmy měli průměrnou délku hodinu, stíhal bych to v pohodě všechno). Ale ať nejsem smrad, jedna hvězda za pár slušných infarktů.
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
6
HODNOTENIE: 5,5/10
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
Uf. Koronavirový rok 2020 nebyl ve všem špatný. Například dal podnět k vytvoření tohoto originálně pojatého fan footage hororu, které mi nahradil dnešní dávku cardio cvičení. Host je duchařský film, který se však celý odehrává v teams callu mezi holkami, které přežívají v domácí karanténě. A musím říct, že už jsem dlouho neviděl horor, který by měl tak velké množství fungujících lekaček. Kterých je tam dost. A jsou fakt hnusný. Samotný děj není na žánrové poměry nijak zvlášť originální. Už dopředu víte, že když se někdo pokusí vyvolávat duchy online, něco se tam posere. Otázka je, zda se filmu i přesto povede udržet divákovu pozornost. V tomto případě si film zaslouží medaili, je plný skličujícího napětí, hrůzných nápadů a velice efektivních lekavých sekvencí. Možná mi ale krapet vadilo, že film se ke konci trochu moc utrhl ze řetězu a ukázal víc, než bylo nutné. Jinak ale parádní krátký horůrek, který fan footage žánr posunul zase o pár kroků vpřed.