Host

65%
Host
Během koronavirové krize se šest kamarádů z nudy rozhodne zkusit přes videohovor vyvolávání duchů. Jedna z kamarádek má známou – médium, kterou do videohovoru přizve a s jejíž pomocí chtějí duchy vyvolat. Zpočátku jde o nevinnou zábavu, když si ale další z kamarádek vymyslí příběh o mrtvém kamarádovi, pozve tím nevědomky do našeho světa démona. Postupně se jednotlivým účastníkům videohovoru začínají dít podivné věci a skupina kamarádů si pomalu uvědomuje, že začíná jít o život.



Recenze: Host

Kinobox.cz
60%

Host tak možná nenadchne, ale nic takového od něj snad nikdo ani neočekával. Jako ultralevná odpověď na současnou večerní nudu funguje v rámci možností velmi dobře a v krátké stopáži skoro nesundává nohu z plynu, takže ho lze v pohodě akceptovat jako zábavnou (čtěte napínavou) atrakci, na níž beztak těžko aplikovat nějaká standardní hodnotící měřítka.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Za málo peněz, sakra hodně muziky. Host dokazuje, že k natočení kvalitního hororu není potřeba hvězdných jmen a nafouklých rozpočtů. Stačí dobrý nápad (o originalitě se tady moc mluvit nedá), přirozeně hrající herci a zručný režisér. Přiznám se, že jsem měl při sledování husinu až na prd... Občas to sice bylo až zbytečně konkrétní a prvoplánové. Dokud film skrýval ono zlo bylo to rozhodně lepší a v tomto souhlasím s Vurhorem. že se film na konci zbytečně odvázal. Každopádně Host dokázal za hodinu udělat větší parádu než většina dnešních drahých hororů.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Vynikající využití formátu, využití aktuální situace, využití hodinové stopáže. Rozhodně strašidelný film a je skvělé, že někdo takhle narychlo udělal něco tak dobrého. Možná mi přišlo zvláštní, jak rychle dokázaly přejít holky v několika momentech do normálního žertujícího stavu i po celkem dramatické manifestaci hodně divných věcí, ale ostatně to mělo být o jejich nerespektu vůči nadpřirozeným silám, tak to asi dává smysl a hodinový film musí odsýpat. Taky neřeším, že to neodpovídá na klasickou found footage otázku "proč už dávno neutekly někam do bezpečí a myslí furt na kamery", prortože si ten film chci užít - a rozhodně je co si na něm užít.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Krátky, stručný, výstižný a hlavne skromný paranormálny horor bez väčších hluchých miest. Jedná sa síce o klasickú teen "vyvražďovačku" cez internet, no na pomery toho, že to vzniklo cez lockdown to má aj slušné jumpscary, rýchle tempo, impozantné efekty, zaujímavý dej a hlavne stabilné tempo. Odpadné cash grab projekty typu Unfriended, sa môžu len učiť...

Dodatečné informace

Původní název:
Host (více)
  • Velká Británie Host
Země původu:
Velká Británie
Tržby:
0,03 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné