Deníček moderního fotra

61%
Deníček moderního fotra

Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska… (CinemArt CZ)




Recenze: Deníček moderního fotra

Kinobox.cz
65%

Oproti předchozím tématickým filmům jako například S tebou mě baví svět (1983) nebo Kdopak to mluví (1989) je však "Deníček" o poznání angažovanější a snaží se vyvarovat řadě klišé v rámci rodičovských úloh a stereotypů. Jde tak říkajíc s dobou, ačkoliv řadu filmařských technik-přístupů Haluza odkoukal právě od nyní klasických režisérů 70. a 80. let.


Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
První čtvrthodinku jsem si říkal, že to bude další do sbírky Českých 30-40i procentních komedií.. úvod mě neoslovil, potom to ale začalo být celkem důstojné a místy u vtipné. Jirka Mádl přehrává jako vždy, ale má i velmi dobré momenty a chvílemi jsem mu i věřil. Tereza Ramba je pro mě nejlepší mladá herečka a potvrdila to i tentokrát.. zahraje dobře téměř cokoliv. Příběh naprosto předvídatelný, ale zpracování na naše poměry velmi dobré. Humor, podařilo se i zahrát na citlivou rodičovskou strunu.. dobré.. kéž by alespoň takto vypadaly i ostatní nové české komedie.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
2
Dynamika mezi mně oblíbeným duem Tereza Ramba a Jirka Mádl je to jediné, proč se na to podívat. Přestože ona v minulosti chodila s tím druhým z dvojice teenagerů, tak i v druhém případě je chemie k nezaplacení. Velká snaha z toho udělat víc než tuctovou komedii nakonec vyzněla, že jde v celku o daleko horší kombinaci. Dokonale ale funguje jako audiokniha před spaním, chtěný výsledek je zaručený. 25%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
O Haluzovi jsem měl vážně dobré mínění, protože dokázal v Prvním akčním hrdinovi, že je to režisér schopný natáčet v našich kotlinách nadstandartním způsobem a Deníček moderního fotra mě v tom utvrdil. Jan Haluza nenechává od první minuty diváka vydechnout zběsilým tempem a střihem, dávkuje do něj symfonickou hudbu a vizuální fóry aplikuje přímo ve smrtícím tempu. Režisér totiž skloubil tuzemskou látku do skoro světového vizuálu a já moc dobře věděl, že po jeho krátkomentážním snímku předvede velké věci. Deníček moderního fotra je nejlépe natočeným filmem za posledních 20 let. Možná si to udrží ještě déle, protože nastavil laťku sakra vysoko a jsem zvědavý, kdo se jí pokusí překonat a jak jí bude překonávat sám Haluza.

Dodatečné informace

Původní název:
Deníček moderního fotra (více)
  • Česká republika Deníček moderního fotra
Premiéra v ČR:
12. 8. 2021
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch