Respect

64%
Respect

Pravdivý příběh vzestupu hudební legendy Arethy Franklin. Od jejích počátků, když jako malá zpívala v kostelním sboru, k tomu jak se vypracovala na mezinárodní super hvězdu. (Forum Film CZ)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Kdo má rád hudbu Arethy Franklin, tak si přijde na své, protože cca. 50% filmu zabírají právě písně. Životní příběh zpěvačky samotné je sice zachycen, ale právě kvůli spoustě hudby je dle mého názoru toto téma trošku rychle odvyprávěno. Je spousta lepších biografických snímků, ale Respect by neměl nikoho urazit.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6
Film není tak špatný jako Rocketman, ale jen proto, že se dají otravné pasáže přetočit. Z nějakého pro mě záhadného důvodu se více než na boj za práva černých Američanů, což bylo Arethino celoživotní poslání, zaměřuje na přehnanou a pro mě dosti otravnou náboženskou masírku. Z druhé strany pokud je její nejprodávanější deska opravdu záznamem toho kostelního citového výlevu, není se asi čemu divit. Paní Franklinová byla úžasná zpěvačka a napsala mnoho krásných písní. Nicméně z nekonečných černošských gospelových masturbací je mi šoufl už od dob pokusů Raye Charlese o country. Nebýt jich, měl by navíc snímek o dobrých dvacet minut méně a jeho stopáž by byla mnohem více přijatelná. Za mě zklamání.
davsuch
davsuch
1 057 bodů
7.5
Vcelku povedený film dle životního příběhu, i když pro někoho může být nudný. Chtělo to se více zamyslet nad tím, co vlastně chtějí tvůrci divákovi říct. Chyběla mi tam akcentace jednoho tématu. Přesto dobrý nápad natočit film o životě slavné zpěvačky. Také oceňuji skvělý herecký výkon herečky hlavní postavy.

Dodatečné informace

Původní název:
Respect (více)
  • USA Respect
Premiéra v ČR:
12. 8. 2021
Distributor:
Forum Film
Země původu:
USA
Tržby:
31,22 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Respect je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch