Eurovize

68%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Will Ferrell patří v mém osobním žebříčků nejoblíbenějších herců na samý vrchol. Nemohl jsem si tak nechat ujít jeho nejnovější snímek - Eurovize. Trailer sice moc neoslnil,ale o to více jsem rád,že se film vyvedl. Není to sice tak šílené jak jsem u Ferrella zvyklý,ale to rozhodně není na škodu. Snímek co se týče humoru zbytečně netlačí na pilu a spíše jen tak volně plyne. Za mne tedy spokojenost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Lidi, kteří čekají zesměšnění a pozurážení Eurovize, budou zklamaní. (A někteří lidi cítí zjevně skutečně ostrou potřebu zaplnit svět kusem další negativity za každou cenu, i kdyby šlo o šíření hejtů na stupidní pěveckou soutěž. Jako by vynaložení energie na natočení celovečerního filmu o tom, že Eurovize je trapná, nebylo to nejtrapnější, čím by mohl dospělý člověk trávit čas.) Tenhle film je spíš poctou všemu směšnému, roztomilému i naivně optimistickému, co ta soutěž obnáší. Jde o film, který se velmi nebere vážně, a odpovídá tomu každá volba - vše je extrémním klišé a šablonou, jako Eurovize samotná, ale přesto má člověk pocit, že v tom je nějaké to srdce. Je to v důsledku absurdní film o absurdní soutěži, kde americký štáb žasne nad evropskými bizáry, ale já s ničím z toho neměl problém. Eurovize krásně demonstruje rozdíl v tom, kdy "neber to vážně" je omluva na všechny nedostatky, a kdy "neber to vážně" je záměrná volba naivních motivů. Snadno se dají porovnat špatně napsané a natočené české komedie, kde nic nedává smysl, a cílený optimizmus Eurovize, aby byl ten rozdíl patrný. Jasně - mohlo by mi vadit, že námět k hlubší reflexi evropské identity nebyl naplněn způsobem, aby vznikla hodnotná satira, ale opravdu má smysl to chtít od Willa Farrella? To cheesy finále dokonale funguje. Ten film tak moc chápe, co se děje, že dokonce použije Hoppípollu, aniž by to působilo nezáměrně směšně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Není to vtipné a je to dlouhé. To je fakt ďábelská kombinace a nezachrání to ani Ferrell (který na tyhle role už fakt začíná být starý) ani pořád krásná Rachel. Úvod na Islandu ještě ušel, v samotné Eurovizi to ale bylo peklo, které se asi blíží opravdovému sledování té soutěže.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Možná proto, že takhle roztomile sebereflexní komedie tu nebyla už dlouho, a možná z toho důvodu, že ve chvílích nudy jsem si úspěšně představoval, jak stále krásné a dokonalé Rachel McAdams nasazuji snubní prsten a vedu ji na pódium, jsem Eurovizi nakonec tak nějak podlehl. Přestože humoru není tolik, kolik bych od Ferrella očekával, ten upřímně naivní dětinský nádech tomu sluší a Dobkin přesně ví, co točí, takže šablonovitý tuctový děj ve finále funguje. A ty melodie jsou dostatečně nakažlivé..
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8.5
Mám asi nějakou úchylku, ale mě zkrátka Ferrellovi komedie celkem baví. Tahle si dělá srandu ze soutěže Eurovision Song Contest a daří se jí to. Hudba odpovídá kontextu filmu a je zábavná. Dobkin je spolehlivý režisér a film má pod kontrolou. Obsazení se povedlo Rachel McAdamsová zahraje prakticky vždycky dobře, Will Ferrell předvádí svůj klasický výkon a překvapuje zpěvem, zbytek obsazení také podává přesvědčivé výkony. Demi Lovato v pohodě a Brosnan s Persbrandtem to je třešnička na dortu. Byl jsem spokojen. Trochu vadí jen délka, ale rozhodně jsem nezhynul nudou. Za Rachel zpívala Molly Sandtén (aka My Marianne).
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
berte to tak, Wilda Ferrell se nemůže už méně ztrapňit než na slezského orangutana, a Rachel je pěkná číča, které by nevadilo nastříkat si to na své krásné vlasy.. P.S.: Nikdo mě nepřesvědčil, aby mě Eurovize začala zajímat víc, než bylo před filmem.
frantisek-navorka
2 706 bodů
6
Taková příjemná oddechovka na letní večer. Nijak extra nenadchne, ale ani neurazí. A hlavně docela pobaví. Pokud sledujete Eurovizi Song Contest i normálně, je to o to vtipnější.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
7
Eurovize je šílenost a Ferrelův snímek si s tím krásně pohrává. Hlavními postavami tu máme kamarády od dětství z malého města na Islandu, kteří se do velké soutěže chtěli vždycky dostat... a i přes veškerou nepřízeň se jim to nakonec podaří. Film kope vlastně úplně do všeho, ať už to jsou američtí turisté, vztah Ruska k homosexuálům nebo další stereotypy spojené s různými státy. Oproti jiným komediím to až tak trapné není, zasmál jsem se a Dan Stevens se svými kostýmy je tu pak úplně boží. PS: ČR se dostala do finále, jupí! 70%
Kuca25
2 132 bodů
6
To byl dobrej joke. Ne upřímně musím říct že příjemný film na večerní sledování. Není to nijak světoborné dílo a ani nejlepší komedie, ale špatný to taky není. Je to takový napůl inspirativní film a napůl ztřeštěná komedie. Což zamezilo tomu aby byl film mnohem výš. Kdyby se tvůrci vydali pouze jedním směrem asi by to bylo mnohem zajímavější, ale na druhou stranu nebyl by to film, kteýrm tento film měl být. Takže za mně spokojenost. Nic víc jsem od filmu ani nečekal. Také nechápu jak se můžu v každém filmu do Rachel McAdams "zamilovat". To už nemůže být dobře napsanými rolemi to zkrátka musí být v ní že pokaždé dokáže na chvíli ukrást moje srdce.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
7
Eurovision má sice naprosto banální děj, který lze najít v každé druhé romantické(?) komedii, ale na druhou stranu si to vynahrazuje vcelku slušným utahováním z oněch zpěváckých soutěží, do kterých jsem se kdysi chtěl sám dostat, ale ta následná prezentace nechutnosti showbusinessu mě nakonec přesvědčila, že by to byl blbý nápad. Film si může přičíst k dobru i přirozenou vtipnost Willa Ferrella, který mnohé momenty vcelku slušně zachraňoval. Ale ne snad, že by ten film byl jinak zcela bez vtipu, najde se tam hned několik pasáží, které opravdu pobaví, ovšem za břicho se asi divák celou dobu popadat nebude. Další plus byl i nápad udělat z hlavních hrdinů Islanďany, dodalo to na jejich zajímavosti, plus tvůrci si tak otevřeli dvířka pro mnoho kulturních fórů. Celkově je Eurovision prostá komedie, která sice ničím příliš nepřekvapí, plus její formát už člověk viděl ve spoustě jiných filmech, ale když vypne a nechá to na sebe působit, čeká ho vcelku zábavná podívaná. Navíc Rachel McAdams je tam strašně roztomilá.