Eurovize

68%
Eurovize
Plakát traileru

Když dva aspirující hudebníci Lars a Sigrit dostanou příležitost, reprezentovat svou zemi v soutěži nejlepších písní světa, naskytne se jim i možnost dokázat, že za jakýkoli sen, který člověk má se vyplatí bojovat. (Netflix)




Recenze: Eurovize

Kinobox.cz
70%

Will Ferrell možná občas působí až moc zvláštně, ale jeho vtipný vygumovaný výraz sem většinou skvěle pasuje, a McAdams je andílek, kterého chci vidět častěji a hlavně v kině. A David Dobkin potvrzuje, že umí točit zajímavé a neotřelé komedie, které asi nesednou každému, ale jedno se jim musí přiznat - jsou své a nestydí se za to.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Will Ferrell patří v mém osobním žebříčků nejoblíbenějších herců na samý vrchol. Nemohl jsem si tak nechat ujít jeho nejnovější snímek - Eurovize. Trailer sice moc neoslnil,ale o to více jsem rád,že se film vyvedl. Není to sice tak šílené jak jsem u Ferrella zvyklý,ale to rozhodně není na škodu. Snímek co se týče humoru zbytečně netlačí na pilu a spíše jen tak volně plyne. Za mne tedy spokojenost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Lidi, kteří čekají zesměšnění a pozurážení Eurovize, budou zklamaní. (A někteří lidi cítí zjevně skutečně ostrou potřebu zaplnit svět kusem další negativity za každou cenu, i kdyby šlo o šíření hejtů na stupidní pěveckou soutěž. Jako by vynaložení energie na natočení celovečerního filmu o tom, že Eurovize je trapná, nebylo to nejtrapnější, čím by mohl dospělý člověk trávit čas.) Tenhle film je spíš poctou všemu směšnému, roztomilému i naivně optimistickému, co ta soutěž obnáší. Jde o film, který se velmi nebere vážně, a odpovídá tomu každá volba - vše je extrémním klišé a šablonou, jako Eurovize samotná, ale přesto má člověk pocit, že v tom je nějaké to srdce. Je to v důsledku absurdní film o absurdní soutěži, kde americký štáb žasne nad evropskými bizáry, ale já s ničím z toho neměl problém. Eurovize krásně demonstruje rozdíl v tom, kdy "neber to vážně" je omluva na všechny nedostatky, a kdy "neber to vážně" je záměrná volba naivních motivů. Snadno se dají porovnat špatně napsané a natočené české komedie, kde nic nedává smysl, a cílený optimizmus Eurovize, aby byl ten rozdíl patrný. Jasně - mohlo by mi vadit, že námět k hlubší reflexi evropské identity nebyl naplněn způsobem, aby vznikla hodnotná satira, ale opravdu má smysl to chtít od Willa Farrella? To cheesy finále dokonale funguje. Ten film tak moc chápe, co se děje, že dokonce použije Hoppípollu, aniž by to působilo nezáměrně směšně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Není to vtipné a je to dlouhé. To je fakt ďábelská kombinace a nezachrání to ani Ferrell (který na tyhle role už fakt začíná být starý) ani pořád krásná Rachel. Úvod na Islandu ještě ušel, v samotné Eurovizi to ale bylo peklo, které se asi blíží opravdovému sledování té soutěže.

Dodatečné informace

Původní název:
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (více)
  • USA Eurovize
  • USA Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Premiéra v ČR:
26. 6. 2020
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch