Nezvaný host

31%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Uvažoval jsem i nad hodnocením 50%, ale s tím bych nemohl v noci klidně spát. Nezvaný host neboli Breach je další z řady hodně špatných filmů v němž účinkuje Bruce Willis. Jenže tentokrát jakoby si tvůrci sami uvědomovali co za prasečinu to vlastně točí a podle toho taky výsledek vypadá. Jasný, je to opět levný, blbý (film vykrádá snad všechny scifi filmy na které si vzpomenete) a plný příšerných hereckých výkonů, ale na durhou stranu je to taky docela zábavný a má to aspoň hlavu a patu. Bruce nevypadá úplně znuděně a tentokrát si tu výplatu aspoň zasloužil.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5
KONEČNĚ na to došlo a Willis přesedlal z "nejhorších akčních filmů své kariéry" na vlnu laciných ujetin po vzoru Nicolase Cage. Breach nemá originálního vůbec nic. Je to bastard všech slavnějších tatínků, Vetřelcem a Horizontem události počínaje a Doomem, Věcí a Pasažéry konče. Ale John Suits má sci-fi žánr opravdu rád a napíná všechny svoje nadšenecké síly, aby z toho dostal aspoň koukatelný výsledek. Lépe mu rozhodně šlape první polovina, kde se buduje setup, chlastající Willis trousí jednu hlášku za druhou (!) a do toho vypadá, že ho tentokrát natáčení i bavilo (!!). Ani Thomas Jane není ve své přepálené roli admirála špatný (jeho výkon je takové to "za hranou, až to vlastně baví"), ale má ryze čestnou miniroličku. Zato Cody Kearsley v hlavní roli filmu nic nedává. Ne, že by byl vyloženě nesnesitelný, ale ústřední tahoun zkrátka vypadá (a působí) jinak. V druhé půli se přidá na akci a tady už Suits režijně moc nestíhá. Ale jako ozvěna béčkových sci-fi osmdesátek (pokud člověk přejde laciné efekty a až vzácně mizerný "blik" u střelby zbraní) to vlastně docela funguje. Palec nahoru za design lodi, který mi přišel poctivě oldschoolový. 50% s tím, že tohle si i rád někdy dám znovu.
Martrix
Martrix
2 581 bodů
3
Mnoho hororů a scifíček obsahuje scény, kde postavy na svou zvědavost škaredě dojedou. A stejně tak jsem na zvědavost doplatil i já. Při sledování tohoto "díla" mi pochcípalo několik milionů mozkových buněk jen proto, že jsem chtěl vědět kam až Bruce Willis kariérně upadl. A tak přestože ještě vláda nevyhlásila jednoletý tvrdý lockdown, který by mě na 24 hodin denně přibil k TV, dobrovolně jsem si pustil přiznaný béčkový film. Ale bylo to i poučné. Tento zážitek ve mě totiž probudil otázky jako: Není protizákonné, aby kameramana polohororu dělalo desetileté dítě? Opravdu si někteří lidé pletou slova originální námět a orangutální nátěr? Kdo tohle platí? Nu, otázek by bylo mnoho, ale ty do recenzí nepatří. Takže abych to nějak stručně okomentoval. Bruce Willisovi neuškodí ani účinkování v takovéto neoriginální a diletantské zbytečnosti. Pořád je to Ten Bruce Willis. Ovšem na stranu druhou, je tato roztřepaná, ohavně nastříhaná a laciná vykrádačka Věci a Vetřelce tak špatná, že ji ani účast Bruce Willise a ostatních brigádníků nepomůže. Kolskaja sverchglubokaja, kterou jsem nedávno viděl, je oproti tomuto neskvostu oskarová pecka. Netuším kdo je cílovka takových filmů, ale dospělí abstinenti budou asi dost trpět.