Ghost of Tsushima

92%

Komentáře a recenze 9

Dle relevance
i
90%

Ghost of Tsushima je skvělá open-worldovka po vzoru třetího Zaklínače okořeněná prvky převzatými i z jiných her. Teoreticky tak nedělá nic nového a nevídaného. To, co dělá ale dělá opravdu skvěle, a hlavně to prezentuje v působivém kabátku feudálního Japonska.

V
90%

Závěr hry je sice trochu nenadálý, ale velmi emotivní. A co je nejdůležitější, jen tak na něj určitě nezapomenete. Já sám budu na finále ještě dlouho vzpomínat.

G
90%

V principu hratelnosti byste moc originality nenašli a design otevřeného světa působí občas trochu unaveně, ale řemeslná kvalita, nesmírně stylová a propracovaná akce, fantastický zvukový design a překrásné prostředí to vyvažují dost na to, aby bylo těžké od hry vstát.

V
87%

Ghost of Tsushima nepřináší nic nového pod sluncem, ale to v čem exceluje, tak je soubojový systém, nádherný audiovizuál a brilantní hratelnost. I v případě, že nejste fanoušky japonské tématiky, tak Ghost of Tsushima si pořiďte. Nebudete litovat ani jediné koruny do hry investované.

b
85%

Ale bez ohledu na to, že není vše dokonalé, a přesto, že jsem měl v případě Ghost of Tsushima velká očekávání, která nebylo snadné naplnit, nakonec jsem si hru užil.

G
80%

Nebudeme si nic nalhávat, Ghost of Tsushima není hrou pro každého. Jestli vás japonská kultura nijak nerajcuje a představa koupání se v horkých pramenech a skládat přitom japonské Haiku vám vyvolává nevolnost, měli byste novinku od Sucker Punch vynechat. Pokud vás ale Ghost of Tsushima z jakéhokoliv důvodu láká a přitahuje, nemusíte váhat.

C
80%

Nie, Ghost of Tsushima je jednoducho prehnaná hra na istotu, ktorá vznikla na základe overených postupov tak, aby naplnila základné očakávania, avšak zoči voči samotnému nápadu a historickému pozadiu je to obrovská škoda.

H
80%

Jin se prožene ostrovem Cušima jako božský vítr a zanechá za sebou hromadu mrtvol. Střet s Mongoly je zábavný, kulisy stylové a jednotlivé postavy jsou dostatečně hrdé na to, abychom hovořili o skvělé samurajské hře. Na rozdíl od Jina se ale Ghost of Tsushima legendou nestane.