Vyproštění

73%
Vyproštění

Ostřílený žoldák má zachránit syna drogového bosse uneseného do Bangladéše. Akce se ale změní v závod o přežití a on musí navíc nahlédnout do svého nitra. (Netflix)




Recenze: Vyproštění

Kinobox.cz
75%

Na Vyproštění je strašně moc vidět, že ho natáčeli lidé, kteří opravdu UMÍ natáčet akční scény, které dokáží vyrazit dech i žánrově hodně zkušeným divákům. A nejen, že to umí, ale zřejmě je to i skutečně baví. Jinak si totiž nedokážu moc vysvětlit těch pár famózních (zdánlivě nepřerušených) dlouhých záběrů během honiček, rvaček, krkolomných pádů z okna apod. Takovéhle filmařsky náročné (a divácky opojné) frajeřinky obvykle totiž nedělá někdo, pro koho je natáčení filmů jen prostředkem k zaplacení faktur...


Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Docela slušná akční jízda, kterou ale udělal hlavně Chris Hemsworth, který mi připadal v roli velmi přirozený a autentický. Příběh je však obyčejný, zpracování slušné, akční scény dle mého názoru nadprůměrné. Film nemá žádné poselství, ani to není umělecké dílko, prostě akční řežba na blízkém východě. Proč ne..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Z jedné stránky škoda, že je tohle jen tupé akční béčko, z té druhé je zase fain dostat jednou za čas takový luxusně natočený akční výplach. Po dějové stránce to moc nestojí za řeč, postavy mění charaktery, tak jak se to tvůrcům hodí, a dialogy trhají uši. Ale jinak je to pastva pro po akci lačnící oči. Hargrave tímhle debutem nezklamal. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5.5
Béčko na úrovni filmů Chucka Norrise, které je na úrovni nepříliš záživného comicsu, což se divák v závěrečných titulkách také dozví. Děj je šablonovitý a mnohokrát viděný a říkal jsem si, že tedy vyhraje forma. No a ejhle. Hned v úvodu skočí hlavní hrdina z výšky 30 metrů, což by samozřejmě nepřežil. Tam každý kdo nemá v hlavě míchané vejce pochopil, že na realističnost se tu hrát nebude. A taky, že ne. Akce je nepřehledná, špatně sestříhaná a dojde i na dost neskutečné WTF momenty - pád z okna na ulici v Bombaji, kde hrdinu po pádu z okna srazí auto a následně pokračuje v boji. Tento film vážně není příliš dobrý ani v rámci žánru.

Dodatečné informace

Původní název:
Extraction (více)
  • USA Vyproštění
  • USA Extraction
Premiéra v ČR:
24. 4. 2020
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vyproštění


Podobné


Powered byJustWatch