Pán tygrů

68%
Pán tygrů

Ve skutečném příběhu nájemné vraždy se chování majitele zoo vymkne kontrole. Podsvětí chovu velkých kočkovitých šelem je navíc plné výstředních postav. (Netflix)





Recenze: Pán tygrů

Kinobox.cz
55%

V mohutné popularitě série se smutně zrcadlí náš současný, z kloubů vymknutý stav. Očividně nesprávné, ba přímo zlé a kruté chování hlavních „hvězd“ přijímáme většinou nekriticky jako pouhý zdroj zábavy, přičemž tvůrci, jak bylo tematizováno výše, takový postoj podporují. Nijak sice dotyčné osoby neadorují, namísto palčivějších témat ale věnují pozornost právě jim.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Mohlo by to být podobně komplexní jako O.J.: Made in America, očividně se to ten dokument pokouší emulovat. Je to ale šíleně povrchní, informace jsou hodně špatně kurátorované - upřímně řečeno si myslím, že to s bulvární kýčovité estetikou nejen pracuje, ale plně ji to využívá. Tvůrci můžou říct, že to je míněno ironicky, ale já tomu nevěřím. Podle mě to je prostě jen zábavný bizár, který je řízen povrchními emocemi a zábavností. Ano, je místy zábavný, ale to je na ten mamutí prostor celkem málo. Na konci se to dokonale rozplizne a ukáže se, že ta emocionální jízda nikam nevedla a tvůrci nemají co říct.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tohle bylo drsný. Parta vidláků, alkoholiků a feťáků (budoucích nebo minulých), se stará o několik desítek divokých šelem...a kdo čeká, že dokument bude primárně o tomhle, bude asi krutě překvapený. Chci filmovou verzi!
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
8
První tři díly se mi zdály moc obsahově rozmělněný a já si říkal, jestli tohle opravdu bude tak bizardní, jak první díl sliboval. Obával jsem se, že jsem skočil na něco přeceněnýho a těch xy hodin nebude stát za to. Od čtvrtýho dílu se to ale rozjede a jednotlivé konflikty mezi aktéry pochybné morálky (a nezpochybnitelného nevkusu) se vyostřujou do situací, které přivádí diváka v úžas a pocit natahované stopáže vystřídal s opakem. V jeden moment jsem si řekl, že se tam toho najednou děje fakt hodně a obsah se stává dostatečně atraktivní. Poslední díl je však jen dodatečný streami-interview s vystupujícími z dokumentu. Na jednu stranu tím daly možnost ukázat v lepší světle a aktuálním stavu. Je pěkný, že dostali možnost se ke svému vyobrazení vyjádřit. Zajímavé však byly jejich názory na jednotlivosti v tomto příběhu. Většina lidí shodla na tom, že Joe Exotic je zlej člověk, kterej běžně střílí zvířata, jedná bezcitně, řve na lidi a nikdo ho doopravdy nemá rád. Možná to však seriál dokázal už tím, že se u něj na pozemku našly zakopaný kosti kočkovitých šelem, neustálému vyhrožování smrti Carol a nájemné vraždy. Na druhou stranu jsem byl nešťastný, že z vraždy sešlo, protože, Carol je mi tím svým falešným soucitem ještě víc nesympatická než očividnej debil Joe - ta bizardní postavička - do sebe zahleděnej teplej vidláckej kovboj vlastnící zoo plnou kočkovitých šelem, kterých se bojí, mající dva manžely, které chce kontrolovat (jednomu kupuje všechno, co si usmyslí a tomu mladšímu jenom crack a trávu) a milující pozornost natolik, že veřejně vede válku s dalšími lidmi od tigrů. Pokud by se toho chopili schopný tvůrci, tak ten film by mohl být dokonalej. Já si ho představuji jako vidláckej protějšek Vlka z Wall Street, protože ten materiál má takovej potenciál. Scorsese to nenatočí a Nicholas Cage není DiCaprio. Ale přeci možná by mu ta over the top role mohla sednout. On je docela vyhledává, ale žádnej z těch filmů neklade takovej důraz na scénář a herectví, abych si jím byl jist. Já mám pocit, že docela přehrává, ale taky že by do role Joea seděl.


Dodatečné informace

Původní název:
Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (více)
  • USA Pán tygrů
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Premiéra v ČR:
20. 3. 2020
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch