Kouzelný drak

74%
Kouzelný drak
Devítiletí Din a Lina se stali nerozlučnými kamarády od prvního okamžiku, kdy seděli za trest na školní chodbě. Oba milovali draky, oba žili jen s jedním rodičem (Lina s tatínkem a Din s maminkou) a společné přátelství jim přineslo do života úžasná společná dobrodružství. Jenže pak se jednoho dne Lina se svým otcem odstěhuje a Din zůstává sám. O deset let později studuje vysokou školu, přivydělává si rozvozem jídla a plánuje pro Linu překvapení. Chce se s dávnou kamarádkou opět setkat a začít tam, kde kdysi skončili - na střeše šikumenu, se spojenými dlaněmi přísahající si přátelství na celý život. Jenže z Liny je nyní velmi bohatá dívka, ke které se obyčejný a chudý čínský kluk jen tak nedostane. Din to ale nehodlá vzdát, pilně pracuje, šetří si vydělané peníze a nepřestává být milý na lidi kolem sebe. Možná proto se mu rozhodnou pomoci Bohové a dají mu kouzelného draka. Jmenuje se Long a je to drak splněných přání (tedy něco jako džin z kouzelné lampy). I Long smí splnit jen tři přání, nemůže nikoho přimět se do někoho zamilovat a ani nikomu ublížit, jen místo lampy bydlí v čajové konvici, je růžovo-fialový, chlupatý a ironický. To ale nemůže Dina rozhodit, on by svůj optimismus mohl rozdávat, takže není divu, že se tito dva naprosto odlišní komplici sblíží a navzájem ovlivní i svůj pohled na svět. Navíc před nimi stojí velký úkol - vrátit Dinovi Linu! Jenže to nebudou mít tak snadné, po lampě totiž touží ještě někdo jiný...



Recenze: Kouzelný drak

Kinobox.cz
80%

Kouzlený drak je čínskou variací na Aladinovu lampu od začátku až do konce, hlavní hrdina je chudý, jeho milá je bohatá, padouši mu chtějí za každou cenu sebrat konvici a upovídaný čínský drak až nápadně připomíná dráčka Mushu z Legendy o Mulan, kterého tvůrci zkřížili s džinem z Aladina. Přesto je Kouzelný drak velmi příjemnou a úsměvnou zábavou pro celou rodinu. Vtipy jsou povedené, trefné a celý příběh nese jasné poselství, že bez rodiny a lásky nejbližších nemáme nic. Animace je velmi pěkná, barvená a hodně ve stylu studia Walt Disney (obličeje hlavních hrdinů jsou velmi podobné postavám z Velké šestky), ale je trošku chudší, co se výpravy týče. Chlupatý Long působí jako živý plyšák, na kterém se vlní každý chloupek, jen pohladit, a i další hlavní hrdinové jsou propracovaní do detailů.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Není to tak dlouho co jsem se tu rozplýval nad Rodinou na baterky a Netflix během toho přišel s další animovanou peckou. Kouzelný drak je v první řadě takovou asijskou verzí Aladina, ale naštěstí je i mnohem více. Z Aladina si bere jen hlavní myšlenku džina a tří přání, ale ve zbytku už si jde vlastní cestou. Postavy jsou dobře napsané a filmu nechybí jak napětí s akcí, tak humor. Animace je velmi pěkná a kouzelně barevná. Netflix stvořil další hit ke kterému se v budoucnu rád vrátím.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Asijský Aladin aneb jak není důležité míti peníze, ale dobré srdce.. pohádka od začátku do konce s posláním skromnosti a nezjištnosti. Dobré pro potěchu ducha, špatné stran animace, nebo originality scénáře. Mě tento animák nepřinesl žádný mimořádný zážitek a ke to jen moderní době poplatná záležitost.. vůbec nic proti.. ale maximálně za 65%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Čínská variace na Aladina. Ale zatraceně zábavná, akční a taky nechybí nějaké to poselství. A ten drak (v jakékoliv podobě) je nejzábavnější animovanou postavou posledních měsíců. 8.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Wish Dragon (více)
  • USA Kouzelný drak
  • USA Wish Dragon
Premiéra v ČR:
11. 6. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Čína
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch