Dark Waters

77%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Krásně zpracovaný příběh o ochraně lidského zdraví, nádherné soudní drama.. když se tento žánr povede, je to skvělá podívaní. Výborná režie, pěkně srozumitelně vyskládaný příběh, žádné přehrávání a patos. Mark Ruffalo navíc zahrál moc dobře a filmu pomohl.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Očekával jsem velké věci a v podstatě jsem je dostal. V součtu jde možná o schematicky nijak vybočující právnické drama, které ale velmi chytře komunikuje s divákem a vyvolává pocit totální frustrace nad pragmaticky chladným oddalováním a nemohoucnosti zákona s jasným případem a navzdory zřejmým důkazům pohnout. Především je zajímavé, že pozornost většinou nemá být vedena zpětně, nýbrž právě dopředu, směrem k vyloženě vytouženému vyústění, které je ale stejně neutěšené jako události předtím. Být scénář podpůrnější vůči tradičně skvělému Ruffalovi a méně nachylný k rodinným klišé o pracovním sebeobětování, šlo by o jedem z nejlepších filmů roku.
slord
slord
3 832 bodů
10
Nenápadný film, ktorý ma zaujal a nemohol som od neho odlepiť oči. Mark Ruffalo je hlavnej úlohe výborný a samotný príbeh filmu bol až mrazivý. Špinavé prostredie, kde by ste márne hľadali nejaké široké spektrum farieb, len dokresluje skvelú a tiesnivú atmosféru. Som rád, že som natrafil na tento fajnový filmový počin. 9/10