Dark Waters

77%
Dark Waters

Korporátní obhájce se pouští do táhlého soudního sporu s mocnou chemickou společností, která po desetiletí vědomě vypouští toxický odpad do prostředí, až do domovů nic netušících obyvatel.




Recenze: Dark Waters

Kinobox.cz
85%

V rámci narativního konceptu a tématické aktuálnosti se však jistě nedá nic moc namítat. Společně s hlavní postavou, jako tradičně Ruffalem skvěle zahranou, pocítí divák frustraci nad hospodářskými poměry posledních desetiletí, takže ve finále ani tolik nevadí, že samotný nepřítel je ve filmu neviditelný, potažmo reprezentovaný jediným elegantním mocnářem (Victor Garber, který vypadá pořád stejně jako v Titanicu).


Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Krásně zpracovaný příběh o ochraně lidského zdraví, nádherné soudní drama.. když se tento žánr povede, je to skvělá podívaní. Výborná režie, pěkně srozumitelně vyskládaný příběh, žádné přehrávání a patos. Mark Ruffalo navíc zahrál moc dobře a filmu pomohl.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Očekával jsem velké věci a v podstatě jsem je dostal. V součtu jde možná o schematicky nijak vybočující právnické drama, které ale velmi chytře komunikuje s divákem a vyvolává pocit totální frustrace nad pragmaticky chladným oddalováním a nemohoucnosti zákona s jasným případem a navzdory zřejmým důkazům pohnout. Především je zajímavé, že pozornost většinou nemá být vedena zpětně, nýbrž právě dopředu, směrem k vyloženě vytouženému vyústění, které je ale stejně neutěšené jako události předtím. Být scénář podpůrnější vůči tradičně skvělému Ruffalovi a méně nachylný k rodinným klišé o pracovním sebeobětování, šlo by o jedem z nejlepších filmů roku.
slord
slord
3 832 bodů
10
Nenápadný film, ktorý ma zaujal a nemohol som od neho odlepiť oči. Mark Ruffalo je hlavnej úlohe výborný a samotný príbeh filmu bol až mrazivý. Špinavé prostredie, kde by ste márne hľadali nejaké široké spektrum farieb, len dokresluje skvelú a tiesnivú atmosféru. Som rád, že som natrafil na tento fajnový filmový počin. 9/10

Dodatečné informace

Původní název:
Dark Waters (více)
  • USA Dark Waters
Premiéra v ČR:
7. 9. 2020
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
13,6 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch