O vánoční hvězdě

64%
O vánoční hvězdě
Plakát traileru
V podhůří Západních Tater našel režisér Karel Janák vhodné místo, kam umístit pohádkovou vesnici, v níž žije učitel Václav (Vojtěch Kotek). Ten se chodí každý večer dívat na princeznu (Leonie Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (Tereza Ramba), snoubenka zářivého Siria (Ondřej Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (Aňa Geislerová). Hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. (Česká televize)



Recenze: O vánoční hvězdě

Kinobox.cz
75%

Na úvod mám pro všechny, kteří už k vánočním pohádkám pociťují skepsi a pochyby, dobrou zprávu. Letošní štědrovečerní pohádka se povedla. Konečně vznikla nádherná vánoční pohádka zasazená do kulis jak z obrázků Josefa Lady, o což se filmaři snažili jako kostýmy, tak i výběrem lokací. Kostýmy princezny a královny jsou navíc jak vystižené z císařského dvora Marie Terezie, takže představit si dobu u nás za vlády Rakouska-Uherska nebude problém.


Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Hvězdně obsazená pohádka o hvězdách.. Jak poetické :-) Ale vážně. Pohádka je to povedená. Asi bude mít problém zařadit se mezi klasiku, jak se tomu povedlo třeba Andělům páně, přesto se mi líbila. Je to pohádka moderního zezření, vizuálně velmi povedená.. od kostýmů po vhodně zvolené lokace. Nejvíce se mi libil výkon Terezy Ramba, která zahrála naivní hvězdu velmi dobře. Abych ale jen nechválil.. opět jsem měl problém s Ondřejem Sokolem. Mám ho rád, ale pohádky mu skutečně nesedí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Vymletá verze Hvězdného prachu. Fungují kusé vtipy, Ondřej Sokol je vtipný poprvé po letech, ale mentální narušenost všech postav a koncept lásky jak z psychohororu Larse von Triera to táhnou dolů. Jde v podstatě o film stalkingu se šťastným koncem, kde všichni jsou buď hloupí, zlí nebo obojí. Dokud budeme točit filmy pro děti s tím, že jsou záměrně tupé, nebudou to pořádné filmy. V zahraničí se už roky točí filmy pro děti s komplexními postavami a konflikty, my se v roce 2020 ještě nedostali přes princezniny vdavky jako hlavní motiv děje. A není jediný důvod, aby se na tom lpělo, protože české pohádky ničemu neslouží krom naplnění sebe sama jako pohádky.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Volný remake Vaughnova Hvězdného prachu bez mrdání, zabíjení a přitepleného Roberta De Nira, kterého vystřídal přiteplený Ondřej Sokol. I na poměry Janákových pohádek pro Českou televizi vyloženě slabé a vyložené promarnění solidního castingu, především roztomilé Terezy Voříškové. PŘÍŠTÍ ROK VÁM TO URČITĚ VYJDE ČT (HEHE!).

Dodatečné informace

Původní název:
O vánoční hvězdě (více)
  • Německo O vánoční hvězdě
Premiéra v ČR:
26. 12. 2021
Země původu:
Německo, Česká republika, Slovensko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné