O vánoční hvězdě

64%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Hvězdně obsazená pohádka o hvězdách.. Jak poetické :-) Ale vážně. Pohádka je to povedená. Asi bude mít problém zařadit se mezi klasiku, jak se tomu povedlo třeba Andělům páně, přesto se mi líbila. Je to pohádka moderního zezření, vizuálně velmi povedená.. od kostýmů po vhodně zvolené lokace. Nejvíce se mi libil výkon Terezy Ramba, která zahrála naivní hvězdu velmi dobře. Abych ale jen nechválil.. opět jsem měl problém s Ondřejem Sokolem. Mám ho rád, ale pohádky mu skutečně nesedí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Vymletá verze Hvězdného prachu. Fungují kusé vtipy, Ondřej Sokol je vtipný poprvé po letech, ale mentální narušenost všech postav a koncept lásky jak z psychohororu Larse von Triera to táhnou dolů. Jde v podstatě o film stalkingu se šťastným koncem, kde všichni jsou buď hloupí, zlí nebo obojí. Dokud budeme točit filmy pro děti s tím, že jsou záměrně tupé, nebudou to pořádné filmy. V zahraničí se už roky točí filmy pro děti s komplexními postavami a konflikty, my se v roce 2020 ještě nedostali přes princezniny vdavky jako hlavní motiv děje. A není jediný důvod, aby se na tom lpělo, protože české pohádky ničemu neslouží krom naplnění sebe sama jako pohádky.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Volný remake Vaughnova Hvězdného prachu bez mrdání, zabíjení a přitepleného Roberta De Nira, kterého vystřídal přiteplený Ondřej Sokol. I na poměry Janákových pohádek pro Českou televizi vyloženě slabé a vyložené promarnění solidního castingu, především roztomilé Terezy Voříškové. PŘÍŠTÍ ROK VÁM TO URČITĚ VYJDE ČT (HEHE!).
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6
Bohužel podle šablony typické nijak zvlášť povedené české pohádky: divné kostýmy, nečekaně kvalitní efekty, přihlouplé. Dalo se na to dívat, pěkné, ale PROČ ZASE PRINCEZNA?!
fido68
fido68
1 453 bodů
8
Dobře odvedená práce.Sníh k vánocům patří.Efekty a výprava suprová.herecké obsazení v pořádku,až na bohužel pana Sokola,chápu jeho ambice,ale sory jako..Režírovat nějakou přiblblou rasistickou reklamu pro peníze od mobilního operátora snad možná a raději bez komentáře,ale sem do pohádek bych se rozhodně nehrnul,to vypadalo,jako kdyby mluvil i do scenáře..no a vyzáž jak Lucius Malfoy po česku.
Veronika Rada
Veronika Rada
909 bodů
9
Jedna z nejhezčích pohádek poslední doby. Nádherné kostýmy i příběh který je laskavý a tak to u pohádky má být.
Vlastní názor
Vlastní názor
178 bodů
9
Naprosto povedená pohádka a Terezka Voříšková opět excelovala. :-) Četl jsem kritiku kritika na centrum.cz a zeptal jsem se po ní sám sebe, kde že kritici studují, školí se, nebo jak vlastně vznikají? Odpovědět jsem si do teď nedokázal. Myslím si však, že hodnotí jen dle své momentální nálady a stavu.
  • Tereza Voříšková :-)
  • výborné obsazení
  • oddechovka
  • hudba
airoch
46 bodů
4.5
Mám rád pohádky, ale tohle mě tedy neohromilo. Na celém filmu jsou zajímavé jen 2 věci. Hyperaktivní prdlá Dennička a někdy ještě marnivý Sirius. Ostatní postavy jsou skoro na úrovni kulis. Zbytek filmu je všechno chabý průměr a všechno je takové polovičaté. Příklad za všechno je třeba to, že přijedou 4 princové a jen 2 dostanou příležitost se před princeznou a diváky znemožnit. Používání astronomických výrazů hvězdami je docela vtipné, jenže asi tak jen první polovinu filmu, nebo ještě méně, protože pak už jen opakují stále totéž dokola....
ChikitkaPája
ChikitkaPája
9 bodů
2.5
Tvůrčí nápad dobrý, realizace mizérie, výsledek je těžce koukatelný PASKVIL. Proč píšete sladkou recenzi, když tvůrcové téměř ve všem kopírují zahraniční fantasy filmy? Smutné, že našim profesionálům došla vlastní fantazie, když sáhli bez skurpulí a hanby do jiných stájí. Pohádka dějově může zaujmout jen prostoduché diváky a děti, které rozum ještě nemají. Přitom z nápadu by tvůrci mohli vytěžit maximum, jenže místo vlastní kreativity nízce sklouzli k vykrádačce cizích fantasy, takže jejich profesionální úroveň sklouzla dolů, až snad pod průměrnou kvalitu amatérských tvůrců. Trpěla jsem při pohádce od začátku až do konce. Jediným plusem byla skvělá hudba, což je ale na pro dobrý zážitek mizerně málo. Ze silné hvězdy Síria udělali tvůrci IDIOTA, i když právě z této postavy mohli charakterově vytěžit divácké maximum. Vtip, legrácky, šprýmy a humorné postavičky, na které jsou diváci zvyklí, zde prostě CHYBÍ. Pohádka je příliš vážná, vůbec jsem se nezasmála. Přitom legrácky mohla klidně zajistit postava bílého trpaslíka, další trpaslíci, planetky, hvězdičky, skřítek v lese, atp. Geislerová nehrála, udělala jen pár kyselých grimas, takže její herecké podání bylo téměř nulové. Kdejaká amatérka by tuto roli zahrála lépe než ona. O něco lépe zahrál Kotek, ale i jeho herecký výkon byl toporný a mizerný. Škoda peněz za tuto paskvilovou směsici vykradených kostýmů, postav, exteriérů atd. odjinud. Za peníze šlo přeci vytvořit i hezčí podívanou, ne?
p.urie
6 bodů
9
Mam pohadky rad vlastne az od pozdejsiho sveho veku..kdyz jsme je sledovali s mymi syny.tato pohadka me dostala,jednoduchy krasny pribeh,kladni zaporni hrdinove,perfektne ztvarnene nebe vyborne herecke vykony ramba kotek skveli sokol genialni gaislerova se pro zle role narodila...pohadka me rozesmala i dojala..parada