Corpus Christi

79%
Corpus Christi

Dvacetiletý Daniel projde v nápravném zařízení pro mladistvé duchovní proměnou. Chtěl by se stát knězem, s jeho trestním rejstříkem na to ovšem nemůže ani pomyslet. Když je propuštěn a má začít pracovat v truhlárně na malém městě, převlékne se po příjezdu do kněžského a díky náhodě se ujímá péče o místní farnost. Příchod mladého charismatického pastýře rozčeří stojaté vody a místní komunita, krutě zasažená tragédií, k níž tu došlo, může s jeho pomocí začít pomalu léčit své rány. Uspěje Daniel ve svém poslání? A za jakou cenu? (AČFK)




Recenze: Corpus Christi

Kinobox.cz
90%

Herecké výkony jsou výborné a nejskvělejší je Bartosz Bielenia v hlavní roli, který je skvěle obsazen a skvěle hraje směs arogantního skinheada a někoho, kdo objevil sílu pravdy a lásky. Píšu to poněkud vtipně, ale ve filmu má i toto dilema hloubku. Polovynucené kněžské aktivity pomohou, aby se Daniel stal do jisté míry lepším člověkem, ale přitom stále platí, že je zmrd a všechno to dělá především proto, aby nemusel makat.


Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Zajímavý snímek o parchantovi, který svou obyčejností rozčeří vody smutného Polského městečka, jako falešný kněz. Založeno na skutečné události.. až se nechce věřit. Každopádně je to film, který jsem sledoval s nadšením i když církev není zrovna moje oblíbená parketa..
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Meh. Hodnotný námět utopený v tradičně plochém uchopení polské artové školy. Nejlepší jsou úvodní a závěrečná scéna, které mají nápaditou inscenaci a tepají životem, který zbytek chladného příběhu svým aktérům upírá. Ty myšlenky jsou hezké a místy docela silné, ale ono to prostě vypadá, jako kdyby se před kamerou pohybovaly nemyslící individuality, mezi nimiž to vůbec nejiskří tak, jak by mělo. Hrozně standardní festivalovka, která jede bohužel příliš na jistotu a třeba na Hanekeho Bílou stuhu se svou tematickou jednoduchostí vůbec nechytá.
Riverdon
Riverdon
7 385 bodů
10
Obsaďte do hlavní role charismatickýho týpka a půl úspěchu máte zaručeno. Tady navíc zafungoval i skvělý scénář a vznikl uhrančivý a duchem mladý film.

Dodatečné informace

Původní název:
Bože Cialo (více)
  • Polsko Corpus Christi
  • Polsko Bože Cialo
Premiéra v ČR:
24. 9. 2020
Distributor:
AČFK
Země původu:
Polsko, Francie
Čeština:
Corpus Christi je dostupný s českými titulky
Kreativní Evropa

Podobné