Corpus Christi

79%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zajímavý snímek o parchantovi, který svou obyčejností rozčeří vody smutného Polského městečka, jako falešný kněz. Založeno na skutečné události.. až se nechce věřit. Každopádně je to film, který jsem sledoval s nadšením i když církev není zrovna moje oblíbená parketa..
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Meh. Hodnotný námět utopený v tradičně plochém uchopení polské artové školy. Nejlepší jsou úvodní a závěrečná scéna, které mají nápaditou inscenaci a tepají životem, který zbytek chladného příběhu svým aktérům upírá. Ty myšlenky jsou hezké a místy docela silné, ale ono to prostě vypadá, jako kdyby se před kamerou pohybovaly nemyslící individuality, mezi nimiž to vůbec nejiskří tak, jak by mělo. Hrozně standardní festivalovka, která jede bohužel příliš na jistotu a třeba na Hanekeho Bílou stuhu se svou tematickou jednoduchostí vůbec nechytá.
Riverdon
Riverdon
7 393 bodů
10
Obsaďte do hlavní role charismatickýho týpka a půl úspěchu máte zaručeno. Tady navíc zafungoval i skvělý scénář a vznikl uhrančivý a duchem mladý film.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8
Prostě dobře natočené, napsané, dobře zpracované, téma, které v Polsku muselo ještě více rezonovat.
  • scénář (!)
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8.5
Daniel nechtěl podvádět, ale octl se v roli kněze dřív, než čekal. Jedna situační lež v emočně vypjatém okamžiku mu na chvíli změnila život. Po pár krocích tápání vystupuje jeho duchovní rozměr a schopnost oslovit místní komunitu. Daniel zůstává svůj, ale kněžské oblečení a vystupování jej ovlivňuje víc, než by sám čekal. Není to jen drama Daniela, ale i komunity, která potřebuje být soudržnou, a aby propojenost zachovala, potřebuje ukázat na černou ovci, přičemž kdo je vlastně černou ovcí. Nemůže to dopadnout pohodově, nejsme v komedii. Každopádně lidský silný potenciál oslovující mnoho diváků.