Possessor

61%
Possessor
Tajná společnost používá moderní technologii k ovládnutí lidských mozků na základě implantátu. Tasya Vos je agentkou této společnosti a disponuje k práci nesporným talentem. Její práce ji však natolik pohltila, že dochází ke změnám i v jejím vlastním životě.



Recenze: Possessor

Kinobox.cz
75%

Naštěstí pro Cronenberga to ale zase tolik nevadí, neboť i přes psychologickou mělčinu lze snímek v pohodě akceptovat jako vizuálně osobitý a soudržně odvyprávěný zářez do žánrového bezčasí, kde se střetává násilí a témata z osmdesátých let s futuristickým námětem, jehož aktuálnost dost možná jen poroste - a navíc musím konstatovat, že ani jeho otec ve svých nejslavnějších subžánrových dílech po psychologické stránce dvakrát nepřesvědčoval.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Ale jo, chytlo mě to svojí atmosférou, i když pocit sebedůležitosti byl asi větší, ne by bylo nutný. Vlastně není moc, co napsat - je to hodně přímočarý film, který svůj námět zužitkuje k vyvolání silné emoce víc než čehokoliv jiného.
Lomikar
Lomikar
102 bodů
8
Pokud Brandon navazuje na fotrovu šichtu, tak to bere hodně odbočkou přes mladýho Cosmatose. To se může samo sebou lehce zvrhnout v manýristickou iritující nudu a pokud se špatně vyspíte, tak vám to celý možná přijde jako průhledná póza, protože za celým námětem se neskrývá nic neviděného. Za mě je to ovšem důsledně a pečlivě vysoustružená žánrovka, které se nás místy snaží chvályhodně vytáhnout z pohodlí. Navíc po celou délku ten film působí jakoby měl stejný tep, pomalý, metodický a nezvyšující se ani v těch nejvypjatějších momentech. Andrea Risenborough se již definitivně stala herečkou, která vytvoří dechberoucí záběr jenom tím, že v něm je a Jennifer Jason Leigh je nejlépe stárnoucí herecké eso současnosti.

Dodatečné informace

Původní název:
Possessor (více)
  • Velká Británie Possessor
Země původu:
Velká Británie, Kanada
Tržby:
0,84 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné